0
Pizza med Himmelbjergost, grønkål og kapers

Pizza med Himmelbjergost, grønkål og kapers

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
ovn
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang og find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

Start med at tænde ovnen på 250 grader varmluft og sæt gerne en pizzasten ind hvis du har.

auberginepande
1 min.
Steg aubergine

Skær auberginen i tykke skiver, ca. 1 cm. Steg dem gyldne på begge sider på en pande med en god mængde olivenolie. Ca. 3-4 min i alt. Krydr med salt og friskkværnet sort peber.

grønkål
5 min.
Pluk grønkålen

Rib grønkålen af stilkene og pluk den ud i mundrette stykker.

Himmelbjergostpizzadej - på surdejflåede og hakkede tomaterkapersgrønkålovnkagerulle eller rullepind
10 min.
Lav pizzaerne

Rul dejen tyndt ud på et godt melet bord. Fordel hakket tomat, stegt aubergine, grønkål og ca. 8-10 kapers ud over pizzaen. Dryp med lidt olivenolie rundt og riv osten over.

Bag i ovnen til dejen er gennembagt og pizzaen er flot gylden. 5-15 min afhængig af ovnen.

citron
30 min.
Anretning

Riv lidt fintrevet citronskal over pizzaen når den kommer ud af ovnen.

Velbekomme!

Bonusinfo

Vores økologiske pizzadej på surdej er lavet på 100% italiensk Tipo 00 og durummel. Dejen er fermenteret med surdej og er koldhævet i minimum 24 timer før den pakkes. 

Bonusinfo

Himmelbjergost er fremstillet af komælk fra Midtjylland. Det økologiske mejeri producerer denne utrolig fine faste ost. De lokale økologiske landmænd gør en dyd ud af, at leve op til de økologiske krav om høj mælkekvalitet. Køerne går frit langs Himmelbjerget rod, hvor der er en meget frodig natur. Mælken holdes i separate tanke og føres skånsomt ind i de små ostekar på kun 1000 liter, hvor osteprocessen foregår, hvorefter den presses nænsomt i de gamle osteforme. Osten modnes i 12-16 mdr. på GRAND fromages Affinageri. Osten er fast med fine toner af karamel, brændte mandel og er fint afrundet med en let syre. 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?