Tag pizzadejen ud af køleskabet som det første. Tænd herefter ovnen på 250-275 grader.
Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Skær tomater i halve eller kvarte afhængig af størrelse, og læg dem i et dørslag/sigte.
Krydr med rigelige mængder groft salt. Der skal bruges mere, end du tror - ca. 2 spsk. (Saltet trækker væden ud af tomaterne, og forstærker smagen).
Sæt tomaterne til afdrypning, og lad dem salte i 15 min.
Pil og hak hvidløget fint.
Vend de saltede tomater sammen med finthakket hvidløg, sort friskkværnet peber, god balsamico og ekstra jomfru olivenolie.
Skyl rucolaen grundigt og dræn vandet fra. Tør rucolaen, gerne i en salatslynge.
Pil skindet af pølsen, og skær den i tynde skiver på 1-2 mm.
Knug mozzarellaosten fri for væde, og del den i mindre stykker.
Pak pizzadejen forsigtigt ud med mel på hænderne. Den skal ikke æltes sammen. (brug 1 kugle dej pr. pizza)
Rul pizzadejen tyndt ud med en kagerulle til en diameter på 20-25 cm. Rul fra midten og ud!
(se Gorms video her på siden, hvordan du gør).
Brug rigeligt mel, både over og under dejen, gerne grov semula durummel.< (se video ovenover)/p>
Børst overskydende mel af toppen af pizzabundene.
Fordel nu lidt tomatsugo i et tyndt lag på pizzaerne, og fordel derefter pølseskiverne sammen med små stykker af mozzarella.
A: Hvis du har en pizzabagesten og en pizzaspade:
Forvarm ovnen og bagestenen på over- og undervarme på fuld skrald til minimum 250-275 grader. Bag pizzaerne direkte på stenen i 5-8 min, til de er sprøde og lækre.
B: Hvis du laver pizzaerne på bageplader i ovn:
Lav pizzaerne direkte på bagepapir, og kom dem på bageplader. Sæt pizzaerne ind i en 250 grader forvarmet ovn. Pizzaerne bages, til de er sprøde og lækre. Det tager omtrent 12-15 min.
Kom lidt skyllet og tørret rucola over pizzaerne. Krydr med friskkværnet sort peber. Til sidst rives parmesan over, og der dryppes lidt god olivenolie på. Server de saltede tomater, der er vendt med resten af tomatsugoen og resten af rucolaen til retten.
Vores økologiske pizzadej på surdej er lavet på 100% italiensk Tipo 00 og durummel. Dejen er fermenteret med surdej og er koldhævet i minimum 24 timer før den pakkes.
Salame Cacciatore er fremstillet af grisekød i regionen Parma i Italien. Pølsen som vi bruger er produceret af en familievirksomhed, som udelukkende fremstiller pølser af tungsvin af italiensk oprindelse. Skinkerne anvendes til Parma skinke. Salame Cacciatore er nok den mest kendte salame af dem alle i Italien.
Kundekommentarer ()