
Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Tænd ovnen på 230-250 grader varmluft, i så god tid som muligt. Sæt gerne en pizzasten eller stål ind, hvis du har.
Pluk østershattene ud i lange strimler med fingrene.
Snit hvidløg og løg i super tynde skiver med en skarp kniv eller mandolinjern.
Pluk timian ud i blade.
Rul dejen helt tyndt ud ca. 3-5 mm. på et let melet bord.
Fordel et par skefulde hakkede tomater på dejen og krydr med lidt salt.
Fordel løgringe, hvidløg, timian og svampe ovenpå. Kom et par dråber god olivenolie over.
Bag pizzaen ca. 5-15 min. til den er gylden og gennembagt - alt efter ovn.
Kom et par skefulde ricotta rundt, når pizzaen kommer ud af ovnen.
Anret pizza ved bordet, drys med røget chili efter smag og del rundt.
Vores økologiske pizzadej på surdej er lavet på 100% italiensk Tipo 00 og durummel. Dejen er fermenteret med surdej og er koldhævet i minimum 24 timer før den pakkes.
EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.
3 fun facts om EVOO
Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.
Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.
En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.
Kommentarer og forslag til opskriften