0
Pizza med Parmigiano Reggiano, Fior de latte, pepperoni, zucchini & rosmarin

Pizza med Parmigiano Reggiano, Fior de latte, pepperoni, zucchini & rosmarin

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Italiensk
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

pizzadej - på surdejPizzasaucepepperonigrøn zucchinirosmarinparmigiano reggiano (Parmesan)hvidløgmozzarella i tern (Fior di latte)
1 min.
Forberedelse

Tag pizzadejen ud af køleskabet, gerne en 1/2 time før brug.

Forvarm ovnen til 250-275 grader.

Skær zucchini i ultratynde skiver - brug gerne et mandolinjern. Kom dem i en skål og drys med lidt fint salt samt presset hvidløg og lidt god olivenolie.

Riv parmesanen, og sæt den til side. 

Pluk rosmarin, og hak "nålene" fint.

Pak dejen forsigtigt ud med mel på hænderne, den skal ikke æltes sammen (brug 1 kugle dej pr. pizza).

Rul pizzadejen tyndt ud med en kagerulle til en diameter på ca. 20-25 cm. Rul fra midten og ud.

Brug rigeligt mel både over og under dejen, gerne grov semula durummel, og børst overskydende mel af toppen af pizzabundene.

Fordel nu et jævnt lag pizzasauce på pizzaerne, og kom de tynde skiver zucchini på i ét jævnt lag, der dækker hele pizzaen.

Drys med rosmarin, og krydr med salt og peber.

Top med mozarella (Fior de latte) og revet parmesan samt pepperoni i skiver.

15 min.
Nu kan du lave pizzaerne på 2 måder

A: Hvis du har en pizzabagesten og en pizzaspade:

Forvarm ovnen eller grillen og bagestenen på over og undervarme på fuld skrald til minimum 250-275 grader, og bag pizzaerne direkte på stenen i 5-8 min., til de er sprøde og lækre.

B: Hvis du laver dem på bageplader i ovn: 

Lav pizzaerne direkte på bagepapir, og kom dem på bageplader. Sæt pizzaerne ind i en 250 grader forvarmet ovn. Pizzaerne bages, til de er sprøde og lækre. Det tager omtrent 12-15 min.

25 min.
Anretning

Som vist!

Giv evt. de bagte pizzaer et vrid friskkværnet sort peber.

Bonusinfo

Vores pizzadej på surdej er lavet på 100% italiensk Tipo 00 og durummel. Dejen er fermenteret med surdej og er koldhævet i minimum 24 timer før den pakkes. 

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Hvad med også at prøve?

Pizza Kassen

Her er huskokkens bud på den perfekte pizzakasse med alle ingredienser til 4 super lækre pizze – klar på 20 minutter! 100% økologisk.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?