Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.
Tag pizzadejen ud af køleskabet 1/2 time før brug. Forvarm ovnen til højest mulige temperatur 250-300 grader.
Snit løg så fint du kan og kom dem i en skål, tilsæt lidt fint salt, og knug det godt ind i løgene. Hæld 1/2 dl. lys eddike over, og vend rundt. Efter 5 min. tilsættes sukker til en tilpas sur/sød smag. Lad løgene stå, til de skal bruges.
Riv osten fint. Skær pølsen i tynde skiver. Halvér tomater, og drys dem med lidt salt og sukker.
Pak dejen forsigtigt ud med mel på hænderne. Den skal ikke æltes sammen (brug 1 kugle dej pr. pizza).
Rul pizzadejen tyndt ud med en kagerulle til en diameter på 20-25 cm. Rul fra midten og ud, eller tryk dejen ud med hænderne.
Brug rigeligt mel (gerne durummel) både ovenpå og under dejen.
Fordel nu tomatsauce i et jævnt lag på pizzaerne, og fordel derefter salami og tomater sammen med fintrevet ost.
Krydr med salt, peber og et skud olivenolie.
A: Hvis du har en pizzabagesten og en pizzaspade:
Sæt pizzastenen ind i ovnen og lad den forvarme med. Bag pizzaerne direkte på stenen i 5-8 min., til de er sprøde og lækre.
B: Hvis du laver dem på bageplader i ovn:
Lav pizzaerne direkte på bagepapir, og kom dem på bageplader. Sæt pizzaerne ind ovnen. Pizzaerne bages, til de er sprøde og lækre. Det tager 12-15 min.
Kom de syltede rødløg ovenpå pizzaerne, og fordel pesto og frisk basilikum henover. Krydr med friskkværnet sort peber.
Salame Cacciatore er fremstillet af grisekød i regionen Parma i Italien. Pølsen som vi bruger er produceret af en familievirksomhed, som udelukkende fremstiller pølser af tungsvin af italiensk oprindelse. Skinkerne anvendes til Parma skinke. Salame Cacciatore er nok den mest kendte salame af dem alle i Italien.
Vores økologiske pizzadej på surdej er lavet på 100% italiensk Tipo 00 og durummel. Dejen er fermenteret med surdej og er koldhævet i minimum 24 timer før den pakkes.
Kommentarer og forslag til opskriften