Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Tag pizzadejen ud af køleskabet 1/2 time før brug. Forvarm ovnen til højest mulige temperatur - 250-300 grader.
Pil og snit løg, så fint du kan, gerne på et mandolinjern. Kom løgene i en skål, tilsæt lidt fint salt, og knug det godt ind i løgene. Hæld 1/2 dl. lys eddike over, og vend rundt. Efter 5 min. tilsættes sukker til en tilpas sur/sød smag. Lad løgene stå, til de skal bruges.
Riv osten fint, og sæt den til side.
Skær pølsen i tynde skiver.
Halvér tomater, og drys dem med lidt salt og sukker.
Pak dejen forsigtigt ud med mel på hænderne. Den skal ikke æltes sammen. (Brug 1 kugle dej pr. pizza).
Rul pizzadejen tyndt ud med en kagerulle til en diameter på 20-25 cm. Rul fra midten og ud, eller tryk dejen ud med hænderne.
Brug rigeligt mel (gerne grov semula durummel) både ovenpå og under dejen.
Børst overskydende mel af toppen af pizzabundene.
Fordel nu tomatsauce i et jævnt lag på pizzaerne, og fordel derefter salami og tomater derpå sammen med fintrevet ost.
Krydr med salt, peber og et generøst skud olivenolie.
A: Hvis du har en pizzabagesten og en pizzaspade:
Forvarm ovnen og bagestenen på over- og undervarme på fuld skrald til minimum 250-275 grader, og bag pizzaerne direkte på stenen i 5-8 min., til de er sprøde og lækre.
B: Hvis du laver dem på bageplader i ovn:
Lav pizzaerne direkte på bagepapir, og kom dem på bageplader. Sæt pizzaerne ind i en 250 grader forvarmet ovn. Pizzaerne bages, til de er sprøde og lækre. Det tager 12-15 min.
Kom de syltede rødløg ovenpå pizzaerne, og fordel pesto og frisk basilikum henover. Krydr med friskkværnet sort peber.
Salame Cacciatore er fremstillet af grisekød i regionen Parma i Italien. Pølsen som vi bruger er produceret af en familievirksomhed, som udelukkende fremstiller pølser af tungsvin af italiensk oprindelse. Skinkerne anvendes til Parma skinke. Salame Cacciatore er nok den mest kendte salame af dem alle i Italien.
Vores økologiske pizzadej på surdej er lavet på 100% italiensk Tipo 00 og durummel. Dejen er fermenteret med surdej og er koldhævet i minimum 24 timer før den pakkes.
Kundekommentarer ()