Forret til børnemenu - nytår 2019
Skær ultratynde skiver af kartoflerne på et mandolinjern - skær dem så TYNDT du kan. Kom skiverne i en skål med iskoldt vand. Efter 5 minutter hældes vandet fra, og kartoflerne tørres grundigt i et viskestykke. Drys med lidt salt po peber.
Forvarm ovnen til 250-275 grader.
Knug mozzarellaosten fri for væde, og del den i mindre stykker.
Pak pizzadejen forsigtigt ud med mel på hænderne. Den skal ikke æltes sammen. (brug 1 kugle dej pr. pizza)
Rul pizzadejen tyndt ud med en kagerulle til en diameter på ca 20-25 cm. Rul fra midten og ud!
(se Gorms video her på siden, hvordan du gør)
Brug rigeligt mel, både over og under dejen, gerne grov semula durummel.
Børst overskydende mel af toppen af pizzabundene.
Forde (se video ovenover)l nu creme fraiche i et tyndt lag på pizzaerne, og fordel derefter først kartoffelskiver og derefter pølse skiverne, mozzarella og revet Krystal Karl over pizzaen. (Gem lidt af den faste ost til senere).
A: Hvis du har en pizzabagesten og en pizzaspade:
Forvarm ovnen og bagestenen på over- og undervarme på fuld skrald til minimum 250-275 grader. Bag pizzaerne direkte på stenen i 5-8 min., til de er sprøde og lækre.
B: Hvis du laver pizzaerne på bageplader i ovn:
Lav pizzaerne direkte på bagepapir, og kom dem på bageplader. Sæt pizzaerne ind i en 250 grader forvarmet ovn. Pizzaerne bages, til de er sprøde og lækre. Det tager omtrent 12-15 min.
Krydr med friskkværnet sort peber. Til sidst rives det sidste Krystal Karl over, og der dryppes lidt god olivenolie på. Pynt med friske basilikumblade, skær ud og server.
Vores økologiske pizzadej på surdej er lavet på 100% italiensk Tipo 00 og durummel. Dejen er fermenteret med surdej og er koldhævet i minimum 24 timer før den pakkes.
Krystal Karl er en dansk ost fremstillet af 100% komælk. De økologiske køer græsser i det midtjyske kuperede terræn omkring Himmelbjerget, hvorfra mælken forsigtigt transporteres til det lille, lokale mejeri, hvor osten fremstilles under kyndig overvågning af den lokale ostemester. Osten fremstilles efter mejeriets lokale traditioner og den specielle mælkesyrekultur der frembringer den unikke krystallinske smagsoplevelse. De krystallerede proteiner opstår under modningen, men kan fra produktion til produktion variere i mængde. Krystal Karl modnes videre på GRAND fromages affinageri i mere end 12 måneder.
Krystal Karl er en UMAMI-BOMBE!
- og modnes så længe for at give den maksimale Umami smag. Dette medfører også små farvenuancer, lækre krystaller og varierende tørhed af osten.
Alt sammen med et formål: Maximal Umami!
Kundekommentarer ()