0
Pizza med skipjacktun, rucola og oliven
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
pizzadej - på surdej
1 min.
Pizzadej

Tag gerne pizzadejen ud af køleskabet en 1/2 time før brug.

Tænd ovnen på 250-275 grader, og sæt en pizzasten ind, hvis du har en. Hvis ikke, kan du bruge en flad bageplade. Tænd gerne ovnen i god tid, hvis det er muligt.

skipjack tun i økologisk olivenolieløgrucolacitron
10 min.
Grønt & Tun

Skræl løgene, og snit dem super tyndt med en skarp kniv eller et mandolinjern.

Dræn tunen for olie, og gem gerne nogle dråber af olien til senere.

Kom rucolaen op i en skål, og vend den rundt med godt med fintrevet citronskal, lidt citronsaft og et par dråber af olien fra tunen.

Grønne Nocellara oliven, uden stenpizzadej - på surdejcreme fraiche 38%
15 min.
Pizza

Pak dejen forsigtigt ud med mel på hænderne. Dejen skal ikke æltes sammen. (Brug 1 kugle dej pr. pizza).

Rul pizzadejen tyndt ud med en kagerulle til en diameter på ca. 20-25 cm. Rul fra midten og ud, og brug masser af mel på bordet.

Fordel creme fraichen på hver pizza, og læg løg og tun på. Krydr godt med friskkværnet peber, lidt salt og et par dråber olivenolie.

Bag en pizza af gangen, til de er flotte og gyldne. 

Kom til sidst oliven og rucolasalat ovenpå når pizzaen kommer ud af ovnen. 

Velbekomme!

Bonusinfo

Vores økologiske pizzadej på surdej er lavet på 100% italiensk Tipo 00 og durummel. Dejen er fermenteret med surdej og er koldhævet i minimum 24 timer før den pakkes. 

Bonusinfo

Skånsomt fanget tun i meget høj kvalitet

Denne tun er i en klasse for sig, når det gælder smag, konsistens og kvalitet. Fanges med stang og line i farvandet omkring Azorerne, hvor producenten Santa Catarina med afsæt i lokale råvarer tilbereder og pakker tunfisken.

Skipjack tun

Vores tun er fanget vha. stang- og linefiskeri er en naturskånsom metode, der bedst beskrives som én mand, én krog og én tunfisk. Et ordsprog der understreger Santa Catarinas store fokus på bæredygtighed og håndværk. Stangfiskeri er den mest naturskånsomme måde at fiske efter tun på.

Ved at fange tunfisk på stang og line sørger de lokale fiskere på Azorerne for at bestanden ikke bliver udpint, og at den skadelige bifangst som normalt forbindes med, industrielt tunfiskeri, helt undgås. Tunarten skipjack, er, en hurtigt voksende art der ikke er truet af overfiskning, og som samtidigt har et naturligt lavt indhold af tungmetaller.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?