0
Pizza med skip-jack tun, små tomater, persilleolie og to slags ost

Pizza med skip-jack tun, små tomater, persilleolie og to slags ost

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Tun, Mælk

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
pizzadej - på surdej
1 min.
Pizzadej

Tag pizzadejen ud af køleskabet en 1/2 time før brug.

Tænd ovnen på 250-275 grader, og sæt en pizzasten ind, hvis du har en. Hvis ikke, kan du bruge en flad bageplade. Tænd gerne ovnen i god tid, hvis det er muligt.

små tomater på stilk, f.eks cherry, blomme eller cocktailsquashbredbladet persillecitron
5 min.
Grønt

Skyl squash, persille og tomater.

Skær squashen i små tern og halver tomaterne. Vend squashtern med godt med fintrevet citronskal og citronsaft.

pecorino romanoricotta fra la Trecciaskipjack tunbredbladet persille
10 min.
Pizza

Pak dejen forsigtigt ud med mel på hænderne – den skal ikke æltes sammen. (brug 1 kugle dej pr. pizza).

Rul pizzadejen tyndt ud med en kagerulle til en diameter på ca 20-25 cm. Rul fra midten og ud, og brug masser af mel på bordet.

Fordel ricottaosten på hver pizza, og læg tomater og squashtern henover. Krydr med friskkværnet peber, lidt salt og et par dråber olivenolie.

Bag en pizza af gangen, til de er flotte og gyldne.

Mens pizzaerne bager kan du lave en persilleolie af den bredbladede persille og en god mængde olie. Find en kop eller lignende som lige passer i størrelsen med din stavblender og blend til en tyk pestolignende olie.

Riv godt med pecorino over pizzaen lige når den kommer ud af ovnen og kom så stykker af drænet tun og persilleolie på lige inden servering.

Velbekomme!

Bonusinfo

Vores økologiske pizzadej på surdej er lavet på 100% italiensk Tipo 00 og durummel. Dejen er fermenteret med surdej og er koldhævet i minimum 24 timer før den pakkes. 

Bonusinfo

Skånsomt fanget tun i meget høj kvalitet

Denne tun er i en klasse for sig, når det gælder smag, konsistens og kvalitet. Fanges med stang og line i farvandet omkring Azorerne, hvor producenten Santa Catarina med afsæt i lokale råvarer tilbereder og pakker tunfisken.

Skipjack tun

Vores tun er fanget vha. stang- og linefiskeri er en naturskånsom metode, der bedst beskrives som én mand, én krog og én tunfisk. Et ordsprog der understreger Santa Catarinas store fokus på bæredygtighed og håndværk. Stangfiskeri er den mest naturskånsomme måde at fiske efter tun på.

Ved at fange tunfisk på stang og line sørger de lokale fiskere på Azorerne for at bestanden ikke bliver udpint, og at den skadelige bifangst som normalt forbindes med, industrielt tunfiskeri, helt undgås. Tunarten skipjack, er, en hurtigt voksende art der ikke er truet af overfiskning, og som samtidigt har et naturligt lavt indhold af tungmetaller.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?