0
Pizzabrød med græsk okse, feta og basilikumsalat

Pizzabrød med græsk okse, feta og basilikumsalat

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
hakket oksekødrødløgfetagræsk linsesuppe krydderipizzadej - på surdej
1 min.
Klargøring
  1. Ovnen tændes på 220 grader.

  2. Halvdelen af løget snittes i ultra-tynde skiver. Den anden halvdel hakkes mellemfint.

  3. Basilikummen skylles
    Halvdelen af basilikummen hakkes groft - den skal ovenpå de varme pizzaboller
    Den anden halvdel hakkes fint - den skal i salaten.
    De øverste, møre stilke kan også bruges, de skal bare snittes fint.

  4. Fetaen smuldres groft, og deles i to bunker. Den ene skal bruges til salaten, og den anden er til pizzabrødene.

  5. Kødet steges sammen med det hakkede løg ved hård varme, til det bruner.  Tilsæt linsekrydderiet og lidt vand. Lad det stå og trække under låg.

  6. Pizzakuglerne trykkes eller rulles ud til bådformede/aflange pizzabrød på bagepapir. 
    Fordel kødet på brødene, og fordel halvdelen af fetaen ovenpå.  Dryp med god olivenolie, og bag brødene, til de er gyldne og sprøde.
    Drys de varme brød med basilikummen.
rødløgicebergagurkfetaolivenolie, ekstra jomfrusalt & peber
20 min.
Salat
  1.  Lav dressingen i en stor skål, der kan rumme alle grøntsagerne:
    Pr. person skal du bruge:
    1-2 spsk. god olivenolie
    1 spsk. god eddike ( frugt eller balsamico er godt )
    1 tsk. flydende honning
    Salt og peber

  2. Læg det snittede løg over i skålen.

  3. Skyl agurken. Halvdelen af agurken snittes fint og hældes over i skålen. Den anden halvdel bruges til gnavegrønt.

  4. Skyl og afdryp salaten, som derefter snittes mellemfint, eller rives groft med fingrene og kommes over i skålen.

  5. Vend grundigt rundt i salaten, smag til med mere salt og peber, og anret den på et fad.  
    Resten af fetaen fordeles over salaten, og til sidst drysses med basilikum.
30 min.

Servér pizzabrødene sammen med salaten.

 

 

Bonusinfo

Linsesuppekrydderi indeholder:

60% urtebouillon, 15% tørret oregano, 10% korianderfrø, 10% sort peber, 5% laurbærblade.

Bonusinfo

Vores økologiske pizzadej på surdej er lavet på 100% italiensk Tipo 00 og durummel. Dejen er fermenteret med surdej og er koldhævet i minimum 24 timer før den pakkes. 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?