0
Pocherede rødspætter på cremede asparges og spinat med nye kartofler

Pocherede rødspætter på cremede asparges og spinat med nye kartofler

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

  1. Rens spinaten. Knæk den træede del af aspargesene, og skær resten i grove splitter. Løget hakkes fint. Persillen plukkes, og bladene hakkes fint. Gem stilkene, da de skal bruges til at give smag til saucen.
  2. Kartoflerne sættes over at koge i saltet vand.
  3. Fisken krydres med lidt salt, og foldes sammen til små pakker.
  4. Citronskallen rives fint.
  5. Smelt en spsk smør i en bred gryde eller en sauterpande med låg, og lad løgene simre, til de bliver gennemsigtige.  Tilsæt persillestilke (de kan evt. bindes sammen, så de er nemmere at fiske op igen senere ) og asparges, og krydr med lidt salt, peber og sukker.  Tilsæt fløden, og lad retten dampe et par minutter.
  6. Fisken lægges ovenpå aspargeserne.  Lad det dampe fem minutter under låg. Tag derefter gryden fra varmen, og lad fisken hvile sig et par minutter.
  7. Fisken og persillestilkene tages op af gryden.  Fisken holdes lun, tildækket af folie el lign.
  8. Kog gryden op igen, hæld halvdelen af persillen ned i saucen, og smag til med citronsaft og -skal.  Spinaten vendes ned i gryden og varmes igennem, til den lige er faldet sammen.
  9. Kartoflerne vendes med resten af persillen.
Anretning

Server fisken i et fad eller i dybe tallerkener ovenpå grøntsagerne, og giv kartoflerne til ved siden af. 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?