Start med at skylle risene grundigt i en sigte, under rindende vand. Sæt dem herefter over at koge i den dobbelte mængde vand i forhold til ris. Det vil sige 1 dl ris = 2 dl vand eller 3 dl ris = 6 dl vand og så videre. Husk at komme lidt salt i vandet også. Bring gryden i kog og lad den koge et minuts tid uden låg. Skru her ned på absolut mindste blus og lad gryden stå med låg på og dampe - ca. 5-10 minutter. Sluk herefter og lad risen trække færdig under låg.
Tag en stor gryde og sæt ca. 2 liter vand over at koge til senere.
Steg svampene ved mellem varme i den medfølgende sesamolie - når svampene er blevet møre, ca. 3-4 minutter, kommer du svampe og olie op i en skål. Krydr med salt og friskkværnet peber.
Slå forsigtigt æggene ud i en kop per æg. Tilsæt en tsk salt og et par spsk hvid eddike (hvidvinseddike, æbleeddike, lagereddike) til det kogende vand. Skru ned for gryden så vandet blot lige simrer. Pisk kraftigt rundt og rundt i vandet, så du danner en "hvirvelvind" i vandet. Tilsæt herefter æggene efter hinanden ned i vandet, så de hvirvler med rundt i vandet. Lad æggene tilberede ca. 3-4 minutter - gryden må ikke på noget tidspunkt koge.
Tag herefter æggene op af gryden, meget forsigtigt med en hulske. Virker de for skrøbelige, så lad dem pochere lidt mere. Dryp dem af på et klæde.
Er du ikke helt sikker på at pochere æg, kan du alternativt lave et spejlæg - men husk ikke at gennemstege blommen.
Pluk korianderen ud i blade og snit stilkene fint med en kniv.
Vend tangsalaten sammen med ris og de stegte svampe - og smag til med tamarisovsen. Anret det pocherede æg forsigtigt ovenpå og slut af med at drysse koriander henover.
Kundekommentarer ()