Tomatsmør: Skær et kryds i toppen af hver tomat, giv dem et kort opkog i letsaltet vand og flå skindet af dem. Befri tomaterne for stilk og kerner og blend resten helt glat. Purér det igennem en fin sigte over i en kasserolle. Varm det igennem - uden det koger - og pisk 20 g smør i. Smag til med sukker, salt og peber og hold det lunt.
Fisk: Snit citrongræsset i tynde skiver og kom det i en lille kasserolle sammen med ingefær, Noilly Prat (tør hvidvin kan også bruges), fiskefond, lidt salt og peber og kog det op. Lad det simre ved middelvarme i 2 min. og lad det efterfølgende trække på eftervarme i 10 min. Sigt lagen igennem en fin si ned i en pande og kasser citrongræs og ingefær. Kog lagen op igen sammen med 1 tsk. smør. Skær imens fisken i mindre stykker, krydr med salt og peber og læg dem ned i panden. Skru ned til lige under kogepunktet, læg låg på og lad fisken pochere ca. 5 min. til den er mør. Tag stykkerne forsigtigt op med en spatel, fordel dem på varme tallerkner og hæld tomatsmørret over. Skru op under panden, tilsæt fløden og lad det hele koge ind til en god cremet konsistens. Skyl spinaten rigtigt godt, slyng den tør og vend den i fløden. Varm igennem til spinaten er faldet sammen, smag saucen til og server straks.
Server sammen med små kogte eller råstegte kartofler, en sprød grøn salat og godt groft brød.
Kommentarer og forslag til opskriften