0

Pocheret hel slethvar med varm tomatsalsa og purløgshollandaise

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Salsa: Hak rødløg og hvidløg fint og skær tomaterne i små tern. Varm olien op på en pande, tilsæt løg og hvidløg og sauter dem et øjeblik til de begynder at klare. Tilsæt balsamico og sukker og rist til det karamelliserer en smule. Vend tomattern og chiliflager i, krydr med salt og peber og varm det kortvarigt igennem. Vend finthakket basilikum i, smag til og server.

Hollandaise: Hæld æggeblommen i en lille skål og lad den stuetemperere inden den røres sammen med hvidvinseddike samt lidt salt og peber. Smelt smørret i en gryde og pisk det i æggemassen lidt ad gangen – brug gerne en stavblender eller lav det i en foodprocessor. Vend fintklippet purløg i og smag til med hvidvinseddike, salt og peber. Lun evt. saucen over vandbad, hvis den ønskes varmere.

Fisk: Kom citronsaft, hvidvin, fiskefond og laurbær i en sauterpande og kog det op. Læg fisken i, læg låg på og skru ned til lav varme. Lad fisken pochere stille og roligt i ca. 10 min. til den lige er mør. Løft den forsigtigt op på et fad, træk skindet af og server straks.

Server sammen med små nye kogte kartofler og en sprød grøn salat.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.