0

Pocheret hel slethvar med varm tomatsalsa og purløgshollandaise

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Salsa: Hak rødløg og hvidløg fint og skær tomaterne i små tern. Varm olien op på en pande, tilsæt løg og hvidløg og sauter dem et øjeblik til de begynder at klare. Tilsæt balsamico og sukker og rist til det karamelliserer en smule. Vend tomattern og chiliflager i, krydr med salt og peber og varm det kortvarigt igennem. Vend finthakket basilikum i, smag til og server.

Hollandaise: Hæld æggeblommen i en lille skål og lad den stuetemperere inden den røres sammen med hvidvinseddike samt lidt salt og peber. Smelt smørret i en gryde og pisk det i æggemassen lidt ad gangen – brug gerne en stavblender eller lav det i en foodprocessor. Vend fintklippet purløg i og smag til med hvidvinseddike, salt og peber. Lun evt. saucen over vandbad, hvis den ønskes varmere.

Fisk: Kom citronsaft, hvidvin, fiskefond og laurbær i en sauterpande og kog det op. Læg fisken i, læg låg på og skru ned til lav varme. Lad fisken pochere stille og roligt i ca. 10 min. til den lige er mør. Løft den forsigtigt op på et fad, træk skindet af og server straks.

Server sammen med små nye kogte kartofler og en sprød grøn salat.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?