0
Pocheret kylling med kartoffelrøsti, bagte porrer og flødesauce

Pocheret kylling med kartoffelrøsti, bagte porrer og flødesauce

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

porre
1 min.
Porrer

Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

Fjern top og rod på porren, og skyl resten godt. Vær især grundig i toppen af porren. Gnid de hele porrer med lidt olivenolie, og bag dem hele i ovnen i ca. 25 min., til de er helt møre (Alternativt kan du stege porrerne på en pande, til de er møre).

kyllingebryst uden skind
5 min.
Kylling

Sæt en gryde med vand over at koge. Brug ca. 1 l vand pr. kuvert. Tilsæt et godt skud salt, og bring gryden i kog. Når vandet koger, kommer du kyllingebrysterne ned i vandet, og skruer ned på allerlaveste blus. Gryden skal blot stå og simre lige omkring kogepunktet. Pochér brysterne i 8-10 min., sluk herefter for gryden, og lad brysterne trække i vandet indtil senere.

bagekartoflerløg
10 min.
Røsti

Vask kartoflerne grundigt, og skræl løget. Riv kartoflerne på den grove side af et råkostjern, og snit løget i tynde skiver med en skarp kniv.

Bland løg og kartofler sammen i en skål, og krydr grundigt med salt og friskkværnet peber. Varm en stor pande op ved mellemhøj varme, tilsæt en generøs mængde olivenolie, og læg et lag af kartoffelblandingen på panden i ca. 2 cm tykkelse. Lad kartoffelblandingen stege i 4-5 min. på den ene side, og tage godt med farve. Vend röstien, og steg den gylden og mør på den anden side. Gentag processen, hvis du har mere kartoffelblanding tilbage. Lad de stegte rösti ligge på fedtsugende papir indtil servering.

fløde 38% (piskefløde)shivid polo
20 min.
Sauce

Tag kyllingebrysterne op af gryden, og hæld vandet væk. Kom fløden op i gryden, og kog den ind, til den tykner let. Kom så krydderblandingen op i, og smag til med lidt salt.

citron
30 min.
Anretning

Tag porrerne ud af ovnen, og flæk dem på langs. Anret dem på en tallerken med lidt olivenolie, salt, friskkværnet sort peber og fintrevet citronskal over.

Anret også røsti og kylling på tallerkenen, og kom saucen over kyllingebrysterne.

Bonusinfo

Shivid polo krydderimix indeholder:

  • 50% tørret dild
  • 25% løgpulver
  • 24,5% hvidløgspulver
  • 0,5% safran

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?