0
Pocheret kylling med ramsløg, bagte kartofler og stegt pak choy

Pocheret kylling med ramsløg, bagte kartofler og stegt pak choy

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Fjerkræ
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
kartofler
1 min.
Kartofler

Start med at tænde ovnen på 220 grader varmluft.

Skrub kartoflerne, del dem i både, og vend dem med lidt olivenolie, salt og friskkværnet peber.

Bag kartoflerne på en bageplade i ca. 25 min., til de er møre og har taget godt med farve.

kyllingebryst uden skind
5 min.
Kylling

Sæt en stor gryde godt saltet vand over at koge. Der skal være mindst en liter pr. kyllingebryst.

Skær kyllingen ud i strimler på ca. 1 cm tykkelse. Når vandet koger, kommer du kyllingen op i gryden, slukker for gryden, og lader kødet trække under låg i mindst 10 min.

ramsløgpak choycitronradiser
10 min.
Grønt

Halvér pak choy på langs, og skyl det, ramsløgene og radiserne.

Skær radiserne i tern. Skær ramsløgene i frimærke-størrelser.

Varm en pande godt op, tilsæt et par dråber olivenolie. Steg salaten på skærefladen i 2-3 min., til den har taget godt med farve, men stadig er sprød.

Riv citronen fint henover salaten, og krydr med lidt salt.

20 min.
Creme fraiche

Kom creme fraichen op i en lille kasserolle, og giv den et opkog, så den tykner en smule.

Tag kyllingen op af vandet, dryp den godt af, og kom den op i creme fraichen. Kog op en gang til, og smag til med salt og friskkværnet peber. Lige inden servering, vender du ramsløgene ned i.

30 min.
Anretning

Anret kartofler og stegt salat på en tallerken. Kom kylling og sauce på tallerkenen, og slut af med at drysse radiser over retten.

Velbekomme!

Bonusinfo

Ramsløget findes helt naturligt i mange danske skove, typisk fra midt marts til maj. Vi kan vi derfor kun anbefale, at du stikker et smut i skoven og plukker ramsløg til et par omgange mere, når du har spist denne portion. Du kan både bruge bladene og selve løget, som gror under jorden.

Ramsløg gror oftest som store, brede områder i bunden af særligt løvskov, men du kan også være heldig at finde dem i parker. Ramsløg kan godt lide, at jorden er fugtig. Pluk forsigtigt de blade du skal bruge, så der både er nok til andre og til næste år.

OBS!! Vær opmærksom på, at ramsløget kan forveksles med den giftige liljekonval, høsttidløs og dansk arum. Ramsløget kan dog genkendes på både smagen og den kraftige duft af hvidløg, som ingen af de andre planter har. Er du i tvivl, så lad dem stå.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?