0
Pocheret lyssej i rød curry med kokos, lime og broccoli

Pocheret lyssej i rød curry med kokos, lime og broccoli

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Grønne fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
lyssejfilet uden skind
1 min.
Lyssej

Tag fisken ud af køleskabet, og dup den tør med et stykke køkkenrulle. Del fisken i kuvertstykker. Krydr med salt og peber, og læg den til side til senere, ikke på køl.

kokosmælkrødløgrød thai karrypaste
3 min.
Rødløg

Pil rødløget, og snit det i tynde skiver.

Varm en stor gryde op til middel varme, tilsæt lidt olie, og sauter rødløgene til de er møre, uden at de tager farve. Kom karrypastaen ned i gryden, og lad den stege lidt med. Tilsæt så kokosmælken, giv den et opkog, og sluk for gryden. Bemærk, at du selv kan styre mængden af karrypasta, alt efter hvor krydret du kan lide din mad.

ris
7 min.
Ris

Vask risene i en sigte, og kom dem over i en gryde. Kog risene efter anvisningen på pakken.

broccoli
12 min.
Broccoli

Skyl og pluk broccoliet ud i buketter, og skær dem i tynde skiver. Rist dem hårdt på en meget varm pande med en smule olie, blot så de lige tager lidt farve men beholder en masse bid. Krydr med salt og friskkværnet peber.

lyssejfilet uden skind
20 min.
Lyssej

Tænd for gryden med kokosmælk, og bring den op at koge. Tilsæt herefter fisken. Lad gryden småboble et minut eller to, inden du slukker, lægger låg på, og lader fisken pochere færdig i 5-7 min.

mynte
30 min.
Anretning

Anret ris i bunden af en dyb tallerken med broccoli og fisk ovenpå. Når du har taget fisken op, smager du saucen til med masser af limesaft, salt eller evt. soya, hvis du har. Hæld saucen ud over, og slut af med plukkede mynteblade.

Velbekomme!

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?