Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Tag fisken ud af køleskabet, dup den tør med et stykke køkkenrulle, og del den i kuvertstykker.
Krydr med salt og peber, og læg den til side til senere, ikke på køl.
Pil rødløget, og snit det i tynde skiver.
Varm en stor gryde op til middel varme, tilsæt lidt olie, og sautér rødløgene til de er møre, uden at de tager farve.
Kom karrypastaen ned i gryden, og lad den stege lidt med. Tilsæt så kokosmælken, giv den et opkog, og sluk for gryden.
Bemærk, at du selv kan styre mængden af karrypasta, alt efter hvor krydret, du kan lide din mad.
Skyl risene grundigt i rigeligt koldt vand. Hæld dem i en gryde, og rør rundt med en ske eller med hånden. Kassér derefter vandet, der er blevet hvidt. Gentag, indtil vandet er klart.
Kog rigeligt vand (som når du koger pasta) op med lidt salt i. Kom ris i, når vandet koger. Sæt låg på, bring tilbage i kog, og skru ned, så risene netop koger! Sæt uret, tik, tak - efter 9 min. hældes vandet fra. På med låget igen, skru ned på 1, og lad risene trække 5-10 min.
Skyl og pluk broccoli ud i buketter, og skær dem i tynde skiver.
Rist dem hårdt på en meget varm pande med en smule olie, blot så de lige tager lidt farve, men beholder en masse bid. Krydr med salt og friskkværnet peber.
Tænd for gryden med kokosmælk, og bring den op at koge. Tilsæt herefter fisken.
Lad gryden småboble et minut eller to, inden du slukker, lægger låg på, og lader fisken pochere færdig i 5-7 min.
Anret ris i bunden af en dyb tallerken med broccoli og fisk ovenpå.
Når du har taget fisken op af gryden, smager du saucen til med masser af limesaft, salt eller evt. soya, hvis du har.
Hæld saucen ud over, og slut af med plukkede mynteblade.
Kundekommentarer ()