
Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.
Sæt en stor gryde vand over at koge til fisken (min. 1 liter pr. pers.), og tilsæt et godt skud salt, som hvis du skulle koge pasta.
Skær 3/4 af jordskokkerne i grove stykker (gem resten til senere).
Snit hvidløg og løg i tynde strimler.
Sæt en anden stor gryde over ved mellem varme, og tilsæt lidt olivenolie.
Sautér jordskokkerne, løg og hvidløg i 2-3 min.
Tilsæt 3 dl vand pr. pers. i gryden, og lad det simre under låg, til jordskokkerne er helt møre.
Skær brødet i tern, steg dem gyldne og sprøde i lidt olivenolie på en mellemvarm pande, og krydr med salt og sort friskkværnet peber.
Skær de resterende jordskokker og æble i små tern.
Skær fiskefileterne ud i fingertykke strimler.
Når vandet i gryden bulderkoger, slukker du, og kommer fisken ned i. Lad dem pochere i det varme vand i ca. 2-3 min., og tag dem forsigtigt op igen med en hulske.
Hvis du laver mad til 3-4 personer, kan du med fordel pochere over to omgange. Husk blot at koge vandet op igen, inden du pocherer anden gang.
Tilsæt creme fraiche til gryden med jordskokker, blend suppen helt lind, og smag til med salt og et godt skud groftkværnet sort peber.
Anret den varme suppe i en dyb tallerken med stykker af fisk, rå jordskokker, croutons, æbler og et drys røget chili efter smag.
Primitivo surdejsboller:
Rugsurdej og fuldkornssurdej æltes med italiensk Tipo 00 hvedemel samt fuldkornshvedemel og hørfrø. Et højt vandindhold og lang fermenteringsproces resulterer i en bolle med smag, saft og karakter.
Kommentarer og forslag til opskriften