0

Pocheret rødspætte med rejesmør og grøntsagsspyd

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Smør: Kom rejer og smør i en foodprocessor og kør det til en helt fin puré. Opbevar på køl indtil videre brug.

Spyd: Trim fennikel, squash og peberfrugter og skær dem i store tern. Sæt dem på 4-8 spyd skiftevis med tomaterne. Rør tomatpuré, lys sirup, olie, eddike, salt og peber sammen og pensl det på grøntsagerne. Læg spyddene på en grillpande og grill dem møre og gyldne på alle sider. Pensl med tomatmarinaden flere gange undervejs.

Fisk: Varm fiskefonden op i en lille gryde. Hak løget helt fint og strø det ud i bunden af en mellemstor bradepande. Læg fiskefileterne ovenpå i ét lag, krydr med lidt salt og peber og hæld den varme fond over. Dæk til med stanniol, sæt straks fadet i ovnen ved 175 grader og pocher fisken ca. 10 min. til den er mør. Løft forsigtigt fisken over på et lunt fad og hold den varm mens saucen tilberedes.

Sauce: Sigt fonden over i en kasserolle og rør fløde og rejesmør i. Kog saucen sammen til den tykner let og smag til med salt og peber.

Server retten med små kogte kartofler og en sprød grøn salat.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Vores udvalgte rejer er fanget i Ishavet i det Nordatlantiske område omkring Grønland og Canada. De koges direkte på havet, og fryses straks derefter ind. Efterfølgende bliver de håndpillet, for så at blive lagt i lage. Kvalitet, der bare smager godt! 

Rejerne er bæredygtigt fanget og MSC certificerede.