0
Pocheret torsk på perlebyg med stegt radicchiosalat og græskarkerner

Pocheret torsk på perlebyg med stegt radicchiosalat og græskarkerner

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
torskefilet uden skind
1 min.
Torsk

Tag fisken ud af køleskabet, og dup den tør med et stykke køkkenrulle. Del den i kuvertstykker. Krydr med salt og peber, og læg den til side til senere - ikke på køl.

Sæt samtidig en stor gryde med letsaltet vand over at koge, ligesom hvis du skulle koge en portion pasta. Du skal bruge gryden senere til at pochere fisk i. Brug ca. 1 liter vand pr. kuvert.

perlebyg
5 min.
Perlebyg

Skyl perlebyggen i en sigte, og kom den i en gryde med rigeligt, letsaltet vand. Lad perlebyggen koge stille og roligt i ca. 15-20 min. til den er mør.

græskarkernerradicchio
10 min.
Radicchio

Del radicchiosalaten på langs i kvarte. Skyl dem hvis nødvendigt. Varm en pande godt op, og tilsæt en smule olie. Steg salaterne på skærefladen i ca. 3-4 min, blot så de tager lidt farve, men beholder bid og sprødhed.

Tag salaten af panden og gem den til senere. Rist græskarkernerne på samme pande, og krydr dem med lidt fint salt.

torskefilet uden skind
15 min.
Torsk

Når vandet bulderkoger, slukker du for det, og kommer fiskestykkerne forsigtigt ned i gryden. Læg låg på, og lad fisken pochere og trække mør i ca. 10 min.

radicchiogræskarkernercitron
20 min.
Radicchio

Pluk den stegte radicchiosalat ud i blade, og kom dem op i en skål. Krydr med salt, friskkværnet peber og fintrevet skal af citronen. Tilsæt ligeledes græskarkernerne til salaten.

Lav en marinade af saften fra citronen og samme mængde god olivenolie. Pisk det godt sammen, og vend en passende mængde af dresssingen sammen med salaten.

pecorino romanoperlebyg
25 min.
Perlebyg

Hæld det overskydende vand fra perlebyggen, og tilsæt et godt skud olivenolie eller en klat smør (eller begge dele). Riv osten fint ned i perlebyggen, og smag det hele til med salt og friskkværnet peber.

30 min.
Anretning

Anret den cremede perlebyg i bunden af en tallerken med torsk og salat ovenpå. 

Velbekomme!

Bonusinfo

Pecorino Romano D.O.P er fremstillet af fåremælk i den Italienske region Roma.

Pecorino er med sin grynede konsistens meget anvendt i madlavning som riveost, smagen adskiller sig fra parmesan ved at være mere karakteristisk, salt og mere smagfuld.

Fantastisk på frisk pasta - hen over en pizza, i en salat eller blot som et stykke ost med brød.

Pecorino Romano modnes fra 4 måneder til et år.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?