0
Pølse i krydrede gule linser med æbler og lind ricotta

Pølse i krydrede gule linser med æbler og lind ricotta

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

grillpølse fra slagtergaardenmung daal / gule linserharissakrydderiløg
1 min.
Lav linser og pølser

Snit løget i tynde strimler. Skær pølsen i mundrette bidder. Varm en gryde op ved mellem varme, og tilsæt lidt olivenolie. Steg pølser og løg sammen ca. 4-5 min., til løgene er mørnet, og pølserne har taget let farve. Tag pølserne op af gryden, tilsæt linser og krydderbladning, og rør rundt. Tilsæt vand, så det dækker, og lad det hele simre stille og roligt, til linserne er kogt ud til en tynd grød. Tilsæt vand løbende, hvis gryden mangler vand.

frisk ricotta
5 min.
Forbered ricotta

Kom ricotta op i en skål, og tilsæt et par spsk. mælk pr. kuvert. Har du ikke mælk, kan du bruge vand. Rør mælken ud i ricottaen, så den bliver mere lind, og krydr med et godt skud groftkværnet sort peber. 

citronæblermynteagurk
10 min.
Lav salaten

Skær æbler og agurk i små tern. Pluk mynten ud i blade, og snit dem fint med en skarp kniv. Vend agurk, æble og mynte sammen i en skål sammen med et godt skud citronsaft, og et par dråber olivenolie.

Smør ricottaen ud på en tallerken, og anret salaten derpå.

30 min.
Anretning

Kom pølserne tilbage i gryden, smag til med salt og peber, og justér evt. konsistensen en sidste gang. Anret i en dyb tallerken med salaten på siden.

Bonusinfo

Mung Daal også kaldt gule linser, er halve afskallede mungbønner. Smagen er let sødlig.
Linserne er velegnede som tilbehør, postejer, frikadeller og gryderetter og ikke mindst til Indisk Daal da de nemt koger ud.

Bonusinfo

Harissa er egentlig en chilisauce, der bruges i det nordafrikanske køkken. Vi har lavet en tør version, der blot skal blandes med 1/3 af henholdsvis vand, citronsaft og olivenolie. Bland chilipastaen til den konsistens, der passer dig.

Harissa indeholder: 20% sød paprika, 20% spidskommen, 15% chili, 15%koriander, 10% kommen, 10% hvidløgspulver, 10% pebermynte. 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?