Start med at skrælle de søde kartofler og skær dem i grove tern. Kom dem op i en gryde sammen med linserne og rigeligt, letsaltet vand. Kog det hele mørt, stille og roligt under låg. Du skal ende ud med en tyk mos. Især linserne optager meget vand, så hold øje med gryden, og tilsæt evt. mere vand, hvis gryden er ved at koge tør.
Halvér salaterne på langs, og skyl dem godt. Find en stor pande, og tilsæt en smule olivenolie. Varm den godt op, og steg salaterne på skærefladen, hårdt og kort. Blot til de har taget lidt farve - ca. 1-2 min. Kom dem herefter op i en skål.
Rengør panden med et stykke køkkenrulle.
Brug panden fra før. Sæt den over ved middelvarme, og steg pølserne stille og roligt i en smule olie. Pas på med for høj varme, giv dem gerne god tid ved lavere varme.
Skyl løvstikken, og hak den fint med en skarp kniv. Både blade og stilke.
Hak kapers groft, og riv citronen fint. Bland alle tre ting op i skålen med salaten, og tilsæt også et par dråber olivenolie.
Nu skal linser og kartofler gerne være kogt sammen til en grov mos. Hvis ikke, kan du hjælpe lidt på vej ved at mose med en gaffel eller et piskeris. Smag til med salt, friskkværnet peber og lidt olivenolie.
Anret mosen på en tallerken med den stegte salat ovenpå og pølserne på siden.
Velbekomme!
Kundekommentarer ()