0
Poke bowl med glaseret kuller, goma, perlespelt & edamamebønner

Poke bowl med glaseret kuller, goma, perlespelt & edamamebønner

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Airfryer
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

En Poké bowl er en populær ret fra Hawaii, som er blevet trendy verden over.

Navnet "Poké" stammer fra det hawaiianske ord for "skåret" eller "skive", hvilket henviser til den måde, ingredienserne er skåret i retten.

En typisk Poké bowl består af nogle af følgende elementer:

  1. Fisk: Det mest almindelige valg er rå fisk, som ofte er skåret i terninger. De mest populære valg inkluderer tun, laks eller rejer. Der findes dog også vegetariske og veganske variationer, hvor fisk erstattes med tofu eller andre plantebaserede proteinkilder.

  2. Ris: En vigtig komponent i en Poké bowl er ris. Det kan være hvid ris, brune ris eller endda quinoa eller gryn som her. Risene fungerer som bunden af retten og giver en mættende base.

  3. Grøntsager: Poké bowls er fyldt med en række grøntsager som agurker, avocado, gulerødder, kål, edamamebønner og radiser. Disse tilføjer smag og tekstur til retten.

  4. Dressing og sauce: En velsmagende dressing eller sauce bruges til at binde ingredienserne sammen. Nogle populære valg inkluderer sojasauce, sesamolie, goma, sriracha, ponzu sauce eller yuzu dressing.

  5. Toppings: Poké bowls kan tilpasses med forskellige toppings som sesamfrø, nori tang, ingefær, wasabi eller koriander, alt afhængigt af smag og præferencer.

Poké bowls er kendt for deres friske ingredienser og smagsoplevelser, der kombinerer sødme, syrlighed, og umami.

De er ofte serveret i smukke skåle, og nydes for deres sunde og farverige karakter.

Poké bowls er blevet utroligt populære som et sundt alternativ til traditionelle fastfoodretter, og er tilgængelige i mange restauranter og spisesteder rundt om i verden - og NU også hos Skagenfood. 

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

perlespelt
1 min.
Perlespelt

Kog perlespelt i rigeligt letsaltet vand i 10-12 min., til den er mør. Dræn vandet fra i en sigte, og lad den dryppe af.

kullerfilet uden skindlimehvidløgtamari soya sauce
2 min.
Fisk del 1

Skær fisken i ca. 2x2 cm stykker, kom stykkerne i en skål, og krydr med fint salt og masser af sort peber.

Riv halvdelen af hvidløget over, og bland med limeskal og limesaft og en smule soya (brug ca. 1/3 her) samt 1 tsk sukker pr. pers., du laver mad til.

Vend det godt sammen, og lad fisken trække til senere.

Forvarm din airfryer til 200-220 grader.

forårsløgmukimame (bælgede edamamebønner)agurk
15 min.
Forbered grøntsager

Skær agurken i små mundrette stykker, og skær forårsløg, så fint som muligt.

Kom edamamebønner i en skål, og hæld kogende vand over. Lad dem stå i 30 sek., og dræn i en sigte.

ristet sesamoliehvidløgmayonnaisesesamfrøtamari soya sauce
20 min.
Goma dressing

Rist sesamfrø på en tør pande, til de er gyldne og popper. Knus dem i en morter med lidt fint salt, og tag en smule fra, til at drysse over retten til sidst.

Riv den sidste halvdel af hvidløget ned i en skål, og tilsæt sesamolien, tamari/soya, lidt lys eddike og 1/2 tsk. sukker pr. pers. 

Rør med mayonnaise og de ristede sesam, og smag til med salt og peber.

kullerfilet uden skind
25 min.
Fisk del 2

Kom fiskestykkerne ud på et stykke bagepapir, der er skåret til, så det passer i størrelsen til din airfryer. Sørg for, at der er mellemrum imellem stykkerne.

 Giv fisken 3-4 min. lige før servering. 

forårsløgsesamfrø
30 min.
Anretning

Fordel de kogte perlespelt i skåle, og anret fisken og grøntsagerne henover. Top med gomadressing, de finthakkede forårsløg og det sidste sesam. 

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Mukimame er bælgede edamamebønner. Edamamebønner er en sojabønne, hvor man spiser de grønne, umodne bønner. Navnene stammer fra Japan, hvor edamame betyder sojabønner med bælg, og mukimame er de bælgede bønner.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?