0
Polenta med kødboller, courgette, tomat og brøndkarsepesto dertil feta og ristede solsikkekerner

Polenta med kødboller, courgette, tomat og brøndkarsepesto dertil feta og ristede solsikkekerner

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Italiensk
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Fif: Gem evt. lidt af polentaen til dagen efter, hvor den smager skønt skåret i skiver og stegt sprødt i lidt olie på en pande!

Allergener:
Selleri, Mælk, Hvedemel, Soya, Sesam, Nødder, Jordnødder

Fremgangsmåde

brøndkarse
Brøndkarse:

Brøndkarsen skylles og de groveste stilke nippes af og kasseres

fetabrøndkarsesolsikkekernerhvidløg
Brøndkarsepesto med ristede solsikkekerner:
Rist solsikkekerner på en tør pande, til de er gyldne. Pil og hak hvidløg.

De ristede solsikkekerner, halvdelen af brøndkarsen, halvdelen af fetaen og halvdelen af hvidløgene arbejdes igennem i en morter eller i en minihakker/foodprocessor sammen med lidt salt og peber samt 2-3 spsk. af din bedste olivenolie pr person.

polentamelfeta
Polenta:
Kog 8 dl letsaltet vand (eller sødmælk, hvis du vil være lidt ekstra god ved dig selv) op og pisk polentaen i. Kog ved medium til lav varme under konstant omrøring i 2-3 minutter. Lad den hvile 4-5 minutter under låg – rør med resten af fetaen, 2-3 spsk. af din bedste olivenolie og/eller lidt kold smør og smag til med salt og peber.
hakket grisekødrasp2
Kødboller:
Rør kødet med salt, krydderimix samt resten af det finthakkede hvidløg. Rør gerne med et eller 2 æg, hvis du har nogen, det er ikke strengt nødvendigt. Kom lidt af raspen i farsen og rør sammen. Lad farsen hvile i et par minutter. Rul små kugler på størrelse med en bordtennisbold. Vend dem i det sidste rasp og steg dem derefter på en pande i neutral olie og smør, til de er gyldne og sprøde. Tag dem af panden og sæt til side. Gem panden til senere.
tomatergrøn courgette
Courgette og tomat:

Skyl courgetter og tomater og skær dem i tern af ca. 1 x 1 cm. Rist dem i et par minutter på panden, hvor du stegte kødbollerne. Krydr med salt og peber og vend til sidst grøntsagerne sammen med de stegte kødboller og halvdelen af brøndkarsepestoen.

Anretning:

Som vist. Kom polenta i bunden af en varm tallerken - top med kødboller og grøntsager. Top med det sidste plukkede brøndkarse og pesto.

Bonusinfo

Italienske kødbollekrydderi indeholder:

30% fennikelfrø, 10% sort peber, 10% korianderfrø, 10 % oregano, 10% løgpulver, 10% hvidløgspulver, 10% paprikaflager, 8% bouillon, 2% chili

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?