0

Polentaristet havkat på græskar-ricotta-salviefyldte ravioli i brunet smør med ristede pinjekerner, citronskal og parmesan

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Ravioli: Hak skalotteløg og hvidløg og sauter dem klare i lidt olie i en gryde. Skær græskarkødet i små tern, hæld dem i gryden og sautér videre i 2 min. Hæld ½ dl vand i, læg låg på og lad det dampe sagte til græskarternene er helt møre. Blend det hele sammen til en glat pure og smag til med salt og peber. Lad puréen køle af, rør den sammen med ricottaost og 1 spsk. fintrevet parmesanost og smag til.

Læg bagepapir på en bageplade og dæk den til med et fugtigt viskestykke. Lav en lille skål med koldt vand og en bagepensel. Læg et ark wontondej på køkkenbordet, læg et salvieblad lige midt på og top med en teske græskarfyld. Pensl kanterne hele vejen rundt med vand, læg et nyt ark wontondej oven på og pres det forsigtig nedover, så der presses så meget luft ud som muligt. Tryk kanterne godt sammen og læg raviolien ind under det fugtige viskestykke. Gentag til der ikke er mere fyld eller flere plader.

Kog en grydefuld letsaltet vand op og kog raviolierne - 5 ad gangen - i 2-3 min. Tag dem op med en hulske og læg dem tilbage på bagepapiret.

Kom smørret i en stor sautérpande og brun det langsomt af til det dufter lidt af hasselnødder. Riv lidt citronskal i, pres en smule citronsaft i og krydr let med salt - smag til efter behag. Vend forsigtigt raviolierne i smørsaucen, varm dem igennem og drys med ristede pinjekerner, flager af parmesanost og evt. lidt strimlet salvie. Server straks.

Fisk: Skær fisken i passende stykker og dup dem tørre. Rør polentamelet sammen med et godt nip salt og peber og vend fiskestykkerne deri. Bank det overskydende mel af og steg fiskestykkerne gyldne og møre på en pande i lidt olie.

Bønner: Skyld de grønne bønner godt og kog dem derefter i letsaltet vand i 5-7 minutter.

Server fisk og ravioli sammen med en sprød grøn salat, grønne bønner og godt italiensk brød.

Bonusinfo

Ricotta betyder 'genkogt' på italiensk. Når man laver oste, bliver der en masse ostevalle tilbage. I Italien, er valle en værdifuld ingrediens, fordi det er den ingrediens, ricotta er lavet af. Ricotta bruges til et stort udvalg af retter, både søde og salte. Hver region i Italien har deres egne ricotta delikatesser. Processen er simpel men tidskrævende. Man hæver temperaturen af vallen, langsomt. Ved hjælp af høj varme, stivner og hæver sig de resterende mælkeproteiner sig til overfladen. Fra overfladen bliver ricottaen derefter øst op i særlige forme og drænet i et par timer. Den friske ricotta ost er fantastisk smagfuld. Man kan spise den med lidt dansk honning, ristede mandler or citronskal, eller tilsætte den i pasta-sauce, eller sammen med spinat og andre grønne urter som fyld i tortellini og ravioli.

Læs mere om her La Treccia: https://latreccia.dk/om-la-treccia

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?