Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Kog 8 dl. letsaltet vand (eller sødmælk, hvis du vil være lidt ekstra god ved dig selv) op, og pisk 150 g polenta i (gem en lille smule til at vende fisken i). Kog ved medium til lav varme under konstant omrøring i 2-3 min. Lad polentaen hvile i 4-5 min. under låg. Rør den med revet parmesan (brug halvdelen her), 2-3 spsk. af din bedste olivenolie og/eller lidt koldt smør, og smag til med salt og peber.
Fif: Gem evt. resten af polentaen til dagen efter, hvor den smager skønt skåret i skiver og stegt sprød i lidt olie på en pande.
Skyl og slyng rucolaen tør. Kom i en skål og vend med lidt god olie og citronsaft.
Del fisken i mindre stykker og krydr med salt og peber - riv lidt af den gule skal af citronen over og dryp med lidt citronsaft. Vend fisken i polentamelet og tryk det godt fast. Steg på en non-stick pande i rigeligt neutral olie sammen med et par letknuste hvidløgsfed og et par stængler timian (pluk bladene af og gem til majsene)
Lad majs dryppe af i en sigte. Sauter majsene i en lille tykbundet gryde i en klat smør sammen med finthakket skalotteløg og finthakket plukkede timianblade. Tilsæt det sidste revet parmesan og smag til med salt og peber.
Som vist – majs i bunden – polenta ovenpå – fisken omkring, lidt revet parmesan og brøndkarse drysset over retten. Server rucolasalat ved siden af.
Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.
Kommentarer og forslag til opskriften