0
Polpette - italienske kødboller med hvidløgsstegte gnocchi, zucchini, salvie og pecorino romano

Polpette - italienske kødboller med hvidløgsstegte gnocchi, zucchini, salvie og pecorino romano

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Italiensk
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
hakket grisekødraspitaliensk kødbollekrydderipecorino romanohvidløg
1 min.
Kødboller:

Rør det hakkede kød sejt med salt, og krydr med sort peber og krydderiblandingen. Tilsæt halvdelen af raspen, halvdelen af hvidløgene, der er hakket fint, halvdelen af pecorino'en, evt. 1 æg og 0,5 dl mælk pr. 300 g kød. Steg en lille ”prøvedelle”, og smag på den. Juster evt. med mere salt og peber. Form farsen til små kugler på størrelse med en lille bordtennisbold. Drys dem med det resterende rasp, og pres det let fast i kødbollerne. Steg kødbollerne på en pande i olivenolie og smør, til de er gyldne og sprøde. Kom kødbollerne i en skål, og hold dem lune, mens du steger gnocchi og zucchini. Brug den samme pande og fedtstof til dette.

pecorino romanohvidløggnocchigrøn zucchinisalvie
10 min.
Gnocchi & zucchini:

Skær zucchini ud i små tern på ca 0,5 x 0,5 cm. Kom dem i en skål, drys med lidt fint salt, og vend rundt. Pil og finthak de sidste hvidløg, pluk salvie og hak evt. store blade groft. Rist gnocchi på panden, hvor du stegte kødbollerne. Steg i resterne af fedtstoffet derfra + evt mere god olivenolie. Steg ved høj varme, til gnocchierne begynder at blive gyldne og sprøde. Krydr med salt og peber. Tilsæt det sidste hvidløg, og rist dem med sammen med 2-3 klumper smør. Rist til hvidløgene blir gyldne uden at branke. Knug forsigtigt væden fra de letsaltede zucchinitern, og kom dem på panden med gnocchi. Steg videre i 2-3 minutter. Krydr med salt og peber samt det sidste af pecorinoen, der er revet fint.

pecorino romano
25 min.
Anretning:

Vend kødboller og gnocchi/zucchini sammen, anret som vist på billedet.

Bonusinfo

Italienske kødbollekrydderi indeholder:

30% fennikelfrø, 10% sort peber, 10% korianderfrø, 10 % oregano, 10% løgpulver, 10% hvidløgspulver, 10% paprikaflager, 8% bouillon, 2% chili

Bonusinfo

Pecorino Romano D.O.P er fremstillet af fåremælk i den Italienske region Roma.

Pecorino er med sin grynede konsistens meget anvendt i madlavning som riveost, smagen adskiller sig fra parmesan ved at være mere karakteristisk, salt og mere smagfuld.

Fantastisk på frisk pasta - hen over en pizza, i en salat eller blot som et stykke ost med brød.

Pecorino Romano modnes fra 4 måneder til et år.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?