0
Polpette med trofie, østershatte, persille, Krystal Karl & citron

Polpette med trofie, østershatte, persille, Krystal Karl & citron

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Italiensk
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Hvedemel, Selleri, Fløde, Mælk

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
citronpersilleøstershatteskalotteløghvidløg
1 min.
Forberedelse:

Pil og hak skalotteløg fint. Pil og hak hvidløg fint. Skyl citronen, og riv den gule del af skrællen fint. Pres saften fra. Skyl, pluk og skær persillen fint (gem gerne lidt til pynt). Riv osten. Del østershatte i mindre stykker ved at rive dem fra hinanden. 

hakket grisekøditaliensk kødbollekrydderihvidløg
10 min.
Kødboller:

Rør det hakkede kød sejt med lidt salt og kødbollekrydderierne, og tril små kødboller på størrelse med et lille "hold-kæft bolche" (ca. 7-8 stykker pr. person).

Kødbollerne steges på en meget varm pande i lidt neutral olie, til de er gyldne, sprøde og næsten gennemstegte.

Kom halvdelen af det hakkede hvidløg på panden med kødbollerne sammen med en lille klump frisk smør, og rist ved medium varme, til hvidløget er gyldent uden at være branket. Tag bollerne af panden, og sæt dem til side. 

NB: panden skal benyttes igen om lidt! 

persillecitrontrofiekrystal karlfløde 38% (piskefløde)
20 min.
Trofie & østershatte:
Kog trofie i rigeligt saltet vand i 2-3 min. Dræn vandet fra, og steg dem på panden, hvor du stegte kødbollerne. Steg i halvt smør og olivenolie sammen med det sidste finthakkede hvidløg. Lad trofie stege ved semi-hård varme i 3-4 min., til de er gyldne og lækre. Kom østershatte og skalotteløg på panden, og rist dem med i 2-3 min. Kom citronsaften på, og lad den koge næsten væk. Kom nu fløde på, og kog igennem sammen med kødbollerne og den smule saft der måtte ligge ved dem. Kom det hakkede persille på, vend 2/3 af osten i retten, og vend rundt. Smag til med salt og masser af sort peber.
30 min.
Anretning:

Server det hele i en skål, eller sæt panden på bordet. Pynt med lidt persille, og drys det sidste ost og den revne citronskræl over.

Bonusinfo

Italienske kødbollekrydderi indeholder:

30% fennikelfrø, 10% sort peber, 10% korianderfrø, 10 % oregano, 10% løgpulver, 10% hvidløgspulver, 10% paprikaflager, 8% bouillon, 2% chili

Bonusinfo

Krystal Karl er en dansk ost fremstillet af 100% komælk. De økologiske køer græsser i det midtjyske kuperede terræn omkring Himmelbjerget, hvorfra mælken forsigtigt transporteres til det lille, lokale mejeri, hvor osten fremstilles under kyndig overvågning af den lokale ostemester. Osten fremstilles efter mejeriets lokale traditioner og den specielle mælkesyrekultur der frembringer den unikke krystallinske smagsoplevelse. De krystallerede proteiner opstår under modningen, men kan fra produktion til produktion variere i mængde. Krystal Karl modnes videre på GRAND fromages affinageri i mere end 12 måneder.

Krystal Karl er en UMAMI-BOMBE!

- og modnes så længe for at give den maksimale Umami smag. Dette medfører også små farvenuancer, lækre krystaller og varierende tørhed af osten.

Alt sammen med et formål: Maximal Umami!

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?