Pil og hak skalotteløg fint. Pil og hak hvidløg fint. Skyl citronen, og riv den gule del af skrællen fint. Pres saften fra. Skyl, pluk og skær persillen fint (gem gerne lidt til pynt). Riv osten. Del østershatte i mindre stykker ved at rive dem fra hinanden.
Rør det hakkede kød sejt med lidt salt og kødbollekrydderierne, og tril små kødboller på størrelse med et lille "hold-kæft bolche" (ca. 7-8 stykker pr. person).
Kødbollerne steges på en meget varm pande i lidt neutral olie, til de er gyldne, sprøde og næsten gennemstegte.
Kom halvdelen af det hakkede hvidløg på panden med kødbollerne sammen med en lille klump frisk smør, og rist ved medium varme, til hvidløget er gyldent uden at være branket. Tag bollerne af panden, og sæt dem til side.
NB: panden skal benyttes igen om lidt!
Server det hele i en skål, eller sæt panden på bordet. Pynt med lidt persille, og drys det sidste ost og den revne citronskræl over.
Trofie er en traditionel italiensk pastatype, der stammer fra Ligurien i det nordvestlige Italien. Denne pasta er kendt for sin unikke spiralformede og korktræsagtige form, der er håndlavet ved at rulle små stykker pasta dej på en træplade.
Trofie rulles ud i tynde strimler, hvorefter de skæres i små stykker på omkring 2-3 centimeter i længden. Herefter rulles hvert stykke mellem håndfladerne for at skabe den karakteristiske spiralform.
Denne pastatype er ideel til at absorbere saucer og er særligt populær i retter fra Ligurien, såsom den berømte pesto alla genovese. Den er også velegnet til at blive serveret med skaldyr, grøntsager eller cremede saucer. Trofie har en fast tekstur og en let konsistens, der gør den behagelig at spise.
Italienske kødbollekrydderi indeholder:
30% fennikelfrø, 10% sort peber, 10% korianderfrø, 10 % oregano, 10% løgpulver, 10% hvidløgspulver, 10% paprikaflager, 8% bouillon, 2% chili
Kommentarer og forslag til opskriften