0
Polpette & polenta med jordskokke-tomatkompot og salviepesto dertil kota og ristet boghvede

Polpette & polenta med jordskokke-tomatkompot og salviepesto dertil kota og ristet boghvede

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Italiensk
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Fif: Gem evt. lidt af polentaen til dagen efter, hvor den smager skønt skåret i skiver og stegt sprød i lidt olie på en pande!

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
Kotasalvieboghvede, hel ristethvidløg
1 min.
Salviepesto med ristet boghvede
Rist boghvedekernerne på en tør pande, til de er gyldne. Pil og hak hvidløg. Salvien skylles, og de groveste stilke nippes af, og kasseres. Halvdelen af de ristede boghvedekerner, al salvien, halvdelen af kotaen og halvdelen af hvidløgene arbejdes igennem i en morter eller i en minihakker/foodprocessor sammen med lidt salt, peber og 2-3 spsk. af din bedste olivenolie pr. person.
polentamelKota
5 min.
Polenta:
Kog 7 dl letsaltet vand (eller sødmælk, hvis du vil være lidt ekstra god ved dig selv) op, og pisk polentaen i (gem 2 spsk polentamel til kødbollerne). Kog ved medium til lav varme under konstant omrøring i 2-3 min. Lad polentaen hvile i 4-5 min. under låg. Rør den med resten af kota'en, 2-3 spsk. af din bedste olivenolie og/eller lidt koldt smør, og smag til med salt og peber. 
hakket grisekødpolentamel
15 min.
Polpette:
Rør kødet med salt, krydderimix samt resten af det finthakkede hvidløg. Rør gerne med et eller 2 æg, hvis du har nogen, det er ikke strengt nødvendigt. Kom halvdelen af det gemte polentamel i farsen, og rør sammen. Lad farsen hvile i et par minutter. Rul 8-10 små kugler pr. person. Vend dem i det sidste polentamel, og steg dem derefter på en pande i neutral olie og smør, til de er gyldne og sprøde. Tag kødbollerne af panden, og sæt dem til side. Gem panden til senere.
tomaterjordskokker
20 min.
Jordskok & tomat:

Skræl og skyl jordskokker og tomater, og skær dem i tern på ca. 1 x 1 cm. Rist jordskokkerne i 5-8 min. på panden, hvor du stegte kødbollerne. Rist, til de er gyldne og møre. Kom tomater på, og lad dem stege med i 2-3 min. Krydr med salt og peber, og vend til sidst sammen med de stegte kødboller og halvdelen af salviepestoen.

35 min.
Anretning:

Som vist på billedet. Kom polenta i bunden af en varm tallerken. Top med kødboller, grøntsager og det sidste salviepesto. Drys med de sidste boghvedekerner.

Bonusinfo

Italienske kødbollekrydderi indeholder:

30% fennikelfrø, 10% sort peber, 10% korianderfrø, 10 % oregano, 10% løgpulver, 10% hvidløgspulver, 10% paprikaflager, 8% bouillon, 2% chili

Bonusinfo

Kota er fremstillet af økologisk komælk, fra Østjylland. Mælken kommer fra omkringliggende økologiske gårde, hvor køerne går frit ude og inde. Osten er en fetatype, som fremstilles i små ostekar og håndfyldes i formene og vendes, hvor håndværket spiller en vigtig rolle. Herefter saltes osten i et døgn og emballeres i sin egen saltlage. Smagen af komælk giver en frisk karakter og syre. Osten har en flot rund smag og en cremet konsistens.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?