0
Polpette stegt med rosmarin og hvidløg serveret med sedani og creme af peberfrugt og soltørrede tomater

Polpette stegt med rosmarin og hvidløg serveret med sedani og creme af peberfrugt og soltørrede tomater

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Pastaretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
hakket kalv & flæskitaliensk kødbollekrydderirosmarinhvidløgskalotteløg
1 min.
Polpette:

Rør det hakkede kød sejt med lidt salt og kødbollekrydderierne, og del farsen til små kødboller på størrelse med et lille "hold-kæft bolche" (ca. 7-8 stykker pr. person).

Kødbollerne steges på en meget varm pande i lidt neutral olie, til de er gyldne, sprøde og næsten gennemstegte.

Kom hakket hvidløg og skalotteløg på panden med kødbollerne sammen med en lille klump frisk smør og plukket rosmarin (gem lidt til pynt). Rist ved medium varme til hvidløget er gyldent uden at være branket. Kog imens pastaen.

15 min.
Pasta:

Kog pastaen efter anvisning på posen.

creme af peberfrugt & soltørrede tomaterpecorino romano
25 min.
Saml retten:

Kom den drænede pasta på panden med kødbollerne, og vend med peberfrugtcremen og revet pecorino (brug ca. det halve af osten her).

30 min.
Anretning:

Som vist på billedet. Riv det sidste pecorino over, og pynt evt. med nogle rosmarinnåle.

Bonusinfo

Vi er ret stolte af vores pasta her hos Skagenfood - og vores egen pasta er naturligvis fra Italien. Den produceres i den Marche regionen, specifikt i Campofilone området, i et samarbejde mellem 2 små pasta specialister* der arbejder med pastaen ud fra de håndværks traditioner som er blevet til gennem mange generationer.

Dejen æltes langsomt, inden den ved lav temperatur formes i bronzeforme. Stykkerne fordeles manuelt på tørreriste og de sættes til skånsom tørring i mindst 24 timer ved lav temperatur. Alle processer optimeret til at give den bedst mulige pasta, smag og struktur.

Sedani: Er Rigatonis mindre fætter med riller som holder på saucen.

Sedani har fået navnet fordi den ligner stilken på et bladselleri (bladselleri=sedano på italiensk)   

 (* = Pastificio Artigianale Leonardo Carassai og Pasta di Mauro)

Bonusinfo

Italienske kødbollekrydderi indeholder:

30% fennikelfrø, 10% sort peber, 10% korianderfrø, 10 % oregano, 10% løgpulver, 10% hvidløgspulver, 10% paprikaflager, 8% bouillon, 2% chili

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?