0
Pommes rösti med dampet blomkål og krydret tofu

Pommes rösti med dampet blomkål og krydret tofu

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
bagekartoflerløg
1 min.
Pommes rösti
Vask kartoflerne grundigt og skræl løget. Riv kartoflerne på den grove side af et råkostjern og snit løget i tynde skiver med en skarp kniv.

Bland løg og kartofler sammen i en skål og krydr grundigt med salt og friskkværnet peber. Del blandingen i en eller flere portioner, der matcher det antal kuverter du laver til. Varm en stor pande op ved mellemhøj varme, tilsæt en generøs mængde olivenolie og læg et lag af kartoffelblandingen på panden i ca. 2 cm tykkelse. Lad kartoffelblandingen stege 4-5 min på den ene side og tage godt med farve, inden du vender röstien og steger den gylden og mør på den anden side. Hvis du laver mad til 3-4 kuverter kan du med fordel stege over to omgange. Lad de stegte rösti ligge på fedtsugende papir til servering.

creme fraiche 18%pecorino romanobredbladet persilleblomkål
10 min.
Blomkål

Del blomkålet i buketter. Kom dem ned i en gryde og tilsæt en smule vand, blot så vandet dækker bunden. Damp kålen under låg til den er mørnet en smule men stadig har bid. Ca. 2-3 min. 

Tag herefter kålen op af gryden og lad den dampe en smule af. Kom dem op i en skål sammen med creme fraichen, fintrevet pecorino, salt og godt med friskkværnet peber. Har du et par dråber fishsauce vil de også gøre underværker her - men kan sagtens undværes.

Skyl persillen og pluk den ud i blade.

vadouvantofu
20 min.
Tofu

Skær tofu ud i grove tern. Varm en stor pande godt op og tilsæt en smule olie. Steg ternene på panden i 1-2 min. til de har taget lidt farve. Tilsæt krydderblandingen, vend godt rundt og kom det hele over på lidt fedtsugende papir. Smag til med salt.

bredbladet persille
30 min.
Anretning

Anret röstien på en tallerken med kålen ovenpå. Slut af med at drysse tofu og persille ud over retten.

Velbekomme!

Bonusinfo

Pecorino Romano D.O.P er fremstillet af fåremælk i den Italienske region Roma.

Pecorino er med sin grynede konsistens meget anvendt i madlavning som riveost, smagen adskiller sig fra parmesan ved at være mere karakteristisk, salt og mere smagfuld.

Fantastisk på frisk pasta - hen over en pizza, i en salat eller blot som et stykke ost med brød.

Pecorino Romano modnes fra 4 måneder til et år.

Bonusinfo

Vadouvan en aromatisk indisk karry, der er inspireret af det franske køkken.

Vadouvan indeholder ca: 20% Spidskommen, 20%sennepskorn, 20% gurkemeje,10%kardemomme, 10% chili, 5% bukkehornsfrø,  5% karryblade, 5% muskatnød og 5% nelliker.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?