0
Pommes rösti med stegte svampe, pære vinaigrette og sprød salat

Pommes rösti med stegte svampe, pære vinaigrette og sprød salat

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
bagekartoflerzitauerløg
1 min.
Rösti

Vask kartoflerne grundigt og skræl zitauerløget. Riv kartoflerne på den grove side af et råkostjern og snit løget fint med en skarp kniv.

Bland løg og kartofler sammen i en skål, knug evt vand ud af massen og krydr grundigt med salt og friskkværnet peber. Varm en stor pande op ved mellemhøj varme, tilsæt en generøs mængde olivenolie og læg et lag af kartoffel på panden i ca. 2 cm tykkelse. Lad kartoflerne stege 4-5 min på den ene side og tage godt med farve, inden du vender röstien og steger den gylden og mør på den anden side. Gentag processen, hvis du har mere kartoffel tilbage. Lad de stegte rösti ligge på fedtsugende papir til servering.

skalotteløgpærercitron
10 min.
Vinaigrette

Mens du steger rösti kan du begynde at ordne grønt til vinaigretten.

Skræl skalotteløget og snit det super fint med en skarp kniv. Vask pæren og skær den i små tern og vend sammen med løgene.

Kom masser af saft og fintrevet skal fra citronen ned til løg og pæretern og tilsæt et godt skud olivenolie. Krydr med friskkværnet peber - men ikke salt.

hjertesalatbredbladet persille
15 min.
Salat

Pluk salaten ud i blade og skyl dem grundigt. Del de største af bladene i lidt mindre bider og læg dem til side til senere.

Skyl persillen grundigt og pluk den ud i blade og hak stilkene fint med en skarp kniv.

Bland persille, salat og vinaigrette grundigt i en stor skål.

 

blandede svampe
25 min.
Svampe

Skær bunden af svampene og børst dem rene. Skær dem i tykke skiver.

Steg dem på en godt varm pande i en smule olie, til de har taget godt med farve og er blevet møre - ca. 3-4 min. Krydr grundigt med salt og friskværnet peber.

creme fraiche 19%
25 min.
Anretning

Anret röstien på en tallerken og kom svampe og salat ovenpå. Slut af med en god klat creme fraiche på siden.

Velbekomme!

 

Bemærk - til denne ret skal du selv have olivenolie, salt og peber derhjemme!

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?