Denne ret er ikke smuk at se på, men er til gengæld den perfekte hverdags-comfort-food på en ruske-regnvejrs-vinterdag.
Tænd ovnen på 220 grader, og sæt et stort ildfast fad, der kan rumme hele retten, ind for at forvarme.
Kartoflerne skrælles, skæres ud i rustikke stykker på omkring 3x3 cm og koges i usaltet vand, til de er helt møre. Dræn kartoflerne i en sigte, og lad dem dampe af nogle minutter.
Porrerne soigneres, skæres i skiver på omkring 2 cm på skrå, og skylles meget grundigt.
Baconen skæres i tynde "tændstik"-strimler og steges i smør i en gryde, der også kan rumme porrer og kød, til den er næsten sprød.
Tilsæt det hakkede kød, og brun godt af.
Tilsæt porrerne, og lad dem stege med under låg ved medium varme, til de falder sammen og bliver møre.
Rør rundt undervejs, så porrerne ikke brænder på.
Smag til med porchetta-krydderi, salt og peber.
Imens porrerne steger, snittes purløget fint.
Kartoflerne moses sammen med fløden og en smørklat, til konsistensen er fin. Først nu smages til med salt. Vend purløget ned i mosen.
Fordel porre/grisblandingen i bunden af det ildfaste fad, og fordel kartoffelmosen ovenpå. Dryp med olie, og bag fadet i ovnen 5-10 minutter, til overfladen lige begynder at blive brun.
Fadet sættes direkte ind på bordet.
~velbekomme ~
Porchetta krydderi indeholder:
Timian, fennikelfrø, rosmarin, hvidløg, salvie, sort peber, havsalt - lige dele af hver
Kommentarer og forslag til opskriften