Cremet risotto med søde porrer og frisk citronmarineret torsk er ægte comfortfood til en vinter-hverdagsaften.
Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Fjern det yderste blad af porren, og skær den i 1.5 cm tykke skiver på skrå.
Skiverne skylles meget grundigt i koldt vand. Der kan sidde meget jord imellem bladene. Hæld skiverne i en sigte til afdrypning.
Nip de groveste stilke af brøndkarsen, og skyl den.
Ovnen tændes på 200 grader, varmluft.
Rul fiskefileterne sammen, og læg dem, så de ligger tæt, men ikke rører hinanden i et ildfast fad. Krydr let med salt, og fordel smørklatter - eller dryp lidt god olie - over fisken.
Vask citronen, og riv lidt af citronskallen fint hen over fisken. Læg et låg af folie eller bagepapir hen over fadet, og bag fisken i ovnen, til den netop er tilberedt.
Det tager, alt efter hvor mange du laver mad til, og hvor tæt fisken ligger, mellem 10 og 15 min. Når fisken er klar, tages den ud og holdes varm, indtil risottoen er klar.
Når fisken er i ovnen sættes 3,5 dl vand pr. 100 g ris over at koge i en kedel eller en lille gryde.
Når vandet koger, tages det fra varmen. Vandet skal bruges til risottoen senere.
Porrerne sauteres i 3-4 min. i smør i en sauterpande eller en flad gryde med tyk bund, der har et låg til.
Tilsæt risene og den græske krydderiblanding, og lad det sautere med i 1 minut.
Tilsæt 1-2 dl. af det varme vand samt salt, og lad vandet koge næsten væk. Reducér varmen, så risene netop simrer, og tilsæt vand lidt ad gangen, mens du rører.
Lad risene absorbere næsten al vandet, før der tilsættes mere. Fortsæt med at spæde til med vand, indtil risene er møre, men stadig har lidt bid. Det tager 15-18 min.
Imens rives parmesanen fint.
Tag risottoen af varmen, og rør fintrevet parmesan i. Smag til med salt og peber samt lidt citronsaft. Risottoen skal være cremet og "våd" i konsistensen. Tilsæt eventuelt lidt mere vand for at justere konsistensen.
Anret risottoen i dybe tallerkener med fisk ovenpå og brøndkarse rundt om. Dryp evt. med lidt god olie.
Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.
Linsesuppekrydderi indeholder:
60% urtebouillon, 15% tørret oregano, 10% korianderfrø, 10% sort peber, 5% laurbærblade.
Kundekommentarer ()