
Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
Rens porrerne, og fjern top og rod. Skær dem i skiver.
Varm en stor gryde op ved mellemhøj varme, og tilsæt lidt olivenolie. Sautér porrerne i 5-7 min., til de begynder at mørne. Kom så creme fraiche, lidt salt og friskkværnet sort peber op i gryden. Lad creme fraichen koge helt ind, så den tykner godt.
Sæt linserne over at koge i rigeligt vand med et skud salt.
Rul dejen ud i ca. 0,5 cm tykkelse på et melet bord. Læg dejen op på en bageplade med bagepapir på. Kom de cremede porrer op på dejen, og fold kanterne ind over som på billedet. Bag tærten i ovnen i 15-20 min., til den er gylden og sprød. Hvis du laver mad til 3-4 kuverter, skal du lave to tærter.
Skær fennikel i både, og bred dem ud på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie og krydr med salt. Bag fennikel i en rille under tærten i 15-20 min.
Pil skalotteløget, og hak det super fint med en skarp kniv.
Dræn linserne, når de er helt møre. Vend linser, hakkede skalotteløg og bagt fennikel sammen i en skål, og smag til med masser af fintrevet citronskræl, salt og lidt olivenolie.
Pluk timianbladene af stilken. Drys dem over tærten, når den kommer ud af ovnen.
Anret tærten på et skærebræt, og linser og fennikel på en tallerken.
Vores økologiske pizzadej på surdej er lavet på 100% italiensk Tipo 00 og durummel. Dejen er fermenteret med surdej og er koldhævet i minimum 24 timer før den pakkes.
EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.
3 fun facts om EVOO
Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.
Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.
En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.
Kommentarer og forslag til opskriften