Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
Rens porrerne, og fjern top og rod. Skær dem i skiver.
Varm en stor gryde op ved mellemhøj varme, og tilsæt lidt olivenolie. Sautér porrerne i 5-7 min., til de begynder at mørne. Kom så creme fraiche, lidt salt og friskkværnet sort peber op i gryden. Lad creme fraichen koge helt ind, så den tykner godt.
Sæt linserne over at koge i rigeligt vand med et skud salt.
Rul dejen ud i ca. 0,5 cm tykkelse på et melet bord. Læg dejen op på en bageplade med bagepapir på. Kom de cremede porrer op på dejen, og fold kanterne ind over som på billedet. Bag tærten i ovnen i 15-20 min., til den er gylden og sprød. Hvis du laver mad til 3-4 kuverter, skal du lave to tærter.
Skær fennikel i både, og bred dem ud på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie og krydr med salt. Bag fennikel i en rille under tærten i 15-20 min.
Pil skalotteløget, og hak det super fint med en skarp kniv.
Dræn linserne, når de er helt møre. Vend linser, hakkede skalotteløg og bagt fennikel sammen i en skål, og smag til med masser af fintrevet citronskræl, salt og lidt olivenolie.
Pluk timianbladene af stilken. Drys dem over tærten, når den kommer ud af ovnen.
Anret tærten på et skærebræt, og linser og fennikel på en tallerken.
Vores økologiske pizzadej på surdej er lavet på 100% italiensk Tipo 00 og durummel. Dejen er fermenteret med surdej og er koldhævet i minimum 24 timer før den pakkes.
Kommentarer og forslag til opskriften