0
Porretærte med citrontimian, linser og bagt fennikel

Porretærte med citrontimian, linser og bagt fennikel

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

porrecreme fraiche 38%grønne linser
1 min.
Forbered tærten

Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

Rens porrerne, og fjern top og rod. Skær dem i skiver. 

Varm en stor gryde op ved mellemhøj varme, og tilsæt lidt olivenolie. Sautér porrerne i 5-7 min., til de begynder at mørne. Kom så creme fraiche, lidt salt og friskkværnet sort peber op i gryden. Lad creme fraichen koge helt ind, så den tykner godt.

Sæt linserne over at koge i rigeligt vand med et skud salt.

Fennikel
5 min.
Bag tærte og fennikel

Rul dejen ud i ca. 0,5 cm tykkelse på et melet bord. Læg dejen op på en bageplade med bagepapir på. Kom de cremede porrer op på dejen, og fold kanterne ind over som på billedet. Bag tærten i ovnen i 15-20 min., til den er gylden og sprød. Hvis du laver mad til 3-4 kuverter, skal du lave to tærter.

Skær fennikel i både, og bred dem ud på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie og krydr med salt. Bag fennikel i en rille under tærten i 15-20 min.

skalotteløg
15 min.
Hak skalotteløg

Pil skalotteløget, og hak det super fint med en skarp kniv.

grønne linserskalotteløgcitroncitrontimian
20 min.
Bland linser og fennikel

Dræn linserne, når de er helt møre. Vend linser, hakkede skalotteløg og bagt fennikel sammen i en skål, og smag til med masser af fintrevet citronskræl, salt og lidt olivenolie.

Pluk timianbladene af stilken. Drys dem over tærten, når den kommer ud af ovnen.

30 min.
Anretning

Anret tærten på et skærebræt, og linser og fennikel på en tallerken.

Bonusinfo

Vores økologiske pizzadej på surdej er lavet på 100% italiensk Tipo 00 og durummel. Dejen er fermenteret med surdej og er koldhævet i minimum 24 timer før den pakkes. 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?