Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
Rens porrerne, fjern top og rod, og skær dem i skiver. Pil hvidløgene, og snit dem fint.
Varm en stor gryde op ved mellemhøj varme, og tilsæt lidt olivenolie. Sautér porrer og hvidløg i 5-7 min., til de begynder at mørne. Kom så creme fraiche, lidt salt og friskkværnet sort peber op i gryden. Lad creme fraichen koge helt ind, så den tykner godt.
Rul dejen ud i ca. 0,5 cm tykkelse på et melet bord. Læg dejen op på en bageplade med bagepapir på. Kom de cremede porrer op på dejen, og fold kanterne ind over som på billedet. Bag tærten i ovnen ca. 15-20 min., til den er gylden og sprød. Hvis du laver mad til 3-4 kuverter, laver du to tærter.
Dræn kikærterne for vand. Skrub gulerødderne, og snit dem i tynde strimler med en kartoffelskræller eller alternativt med en skarp kniv.
Knæk bunden af aspargeserne, og snit også dem fint.
Pluk timian ud i blade, og hak dem fint med en kniv.
Pisk en marinade af lige dele citronsaft og olivenolie, og tilsæt et godt skud friskkværnet sort peber. Vend kikærter, gulerødder, asparges og citrontimian sammen til en salat.
Anret tærten på bordet direkte fra ovnen med salaten på siden.
Vores økologiske pizzadej på surdej er lavet på 100% italiensk Tipo 00 og durummel. Dejen er fermenteret med surdej og er koldhævet i minimum 24 timer før den pakkes.
Kundekommentarer ()