0
Portobelloburger med cheddar og stegte kartofler

Portobelloburger med cheddar og stegte kartofler

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Stegte kartofler: Skrub kartoflerne og del dem i 6-8 både hver. Udvand bådene i rindende koldt vand i 5 min. Giv dem et opkog i rigeligt godt saltet vand i ca. 3-4 min. Dræn vandet fra og lad dem dampe helt af - vend rundt med godt med olivenolie og krydr med salt og masser af sort peber. Kom dem på en bageplade med bagepapir på (undgå at de ligger i lag). Steg dem i en forvarmet ovn ved 210 grader til de er lækre sprøde og gyldne.

Kød: Form kødet til 4 eller 8 små bøffer - lav en lille fordybning i midten fx med en lille skål eller kop. Dette bevirker, at bøffen holder formen. Krydr med halvdelen af beef rubben og salt og peber. Steg bøfferne på en meget varm pande/grill. Steg gerne bøfferne således at de netop har et pink indre. Når de er færdige kommes revet cheddar ost på toppen. Tag bøfferne af panden og dæk dem med film og hold dem lune et varmt sted!

Portobello: Soigner svampene og skær roden af - steg på panden hvor du stegte bøfferne - tilfør evt. lidt ekstra olie eller smør - steg 2 minutter på begge sider og krydr med salt og peber.

Dip: Rør cremefraiche med det sidste krydderrub og smag til med salt og peber.

Sådan samler du burgeren: Smør portobellosvampene med et jævnt lag dip, og kom en bøf i midten - server med salat og tomat ved siden af.

Fif: Brug resten af dippen til kartoflerne.

Spicy beef rub indeholder: Sort og rosa peber, sød paprika, cayenne, oregano, hvidløg, spidskommen og urtebouillon. Alle ingredienser er økologiske.

Bonusinfo

South American Beef Rub indeholder: urteboullion*, sød paprika, hvidløg, spidskommen, sort peber, oregano, cayenne og rosa peber. Alle ingredienser er økologiske.


*ASAs urtebouillon er vegetarisk og glutenfri. Den indeholder havsalt, majsstivelse,  gærekstrakt, vand, sojabønner, porre, persille, selleri, gulerod, bukkehornsfrø, løvstikke, pastinak, solsikkeolie, gurkemeje.

 

Bonusinfo

Farmhouse cheddar er fremstillet af økologisk komælk fra Summeset i England. Osten fremstilles på samme gård, som køerne malkes, hvilket kaldes Single Farmhouse cheese. Når ostemassen er klar presses det i karet, og henlægger til efter syrning indtil den er klar til opskæring i små stykker, der saltes og presses ved meget højt tryk, hvorefter den lagres. En fantastisk autentisk ost der er milevidt fra de mange standardvarer du finder på cheddar-hylderne i dagligvarehandlen! 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?