0
Provencalsk fiskefad bagt med mørksej, ris og mozzarella

Provencalsk fiskefad bagt med mørksej, ris og mozzarella

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Tomatsauce: Skær aubergine og squash i små tern (på størrelse med majskorn). Hak løg, hvidløg og timian (gem lidt timian til pynt). Sauter løg, hvidløg og timian i olie ved medium varme i en dyb pande eller gryde, til løgene bliver blanke og bløde. Tilsæt aubergine og squash, og steg med ved høj varme et par minutter. Tilsæt hakkede tomater og lad det hele koge sammen. Smag til med salt og peber.

Ris: Skyl risene grundigt i rigeligt koldt vand. Hæld dem i en gryde, og rør rundt med en ske eller med hånden. Kassér derefter vandet, der er blevet hvidt. Gentag, indtil vandet er klart.

Kog rigeligt vand (som når du koger pasta) op med lidt salt i. Kom ris i, når vandet koger. Sæt låg på, bring tilbage i kog, og skru ned, så risene netop koger! Sæt uret, tik, tak - efter 9 min. hældes vandet fra. På med låget igen, skru ned på 1, og lad risene trække 5-10 min.

Fiskefad: Dup fisken tør, drys den med fish rub på begge sider, og læg den i et ildfast fad. Dæk fisken med den varme tomatblanding, og sæt den i ovnen ved 200 grader i 10 minutter.

Mozzarella: Skær osten i små tern og kom dem i en skål. Krydr med friskkværnet peber og evt. lidt god olivenolie.

Anretning: Sæt fiskefadet på bordet sammen med ris, og lad hver person tage selv.

Bonusinfo

Mediterranean fish rub indeholder:

Fennikel, koriander, citronskal, timian, hvidløg, sort og rosa peber samt urteboullion*.
Alle ingredienser er økologiske.

*ASAs urtebouillon er vegetarisk og glutenfri. Den indeholder havsalt, maltodextrin, gærekstrakt, grøntsager og urter 7,8% (porre, persille, selleri, bukkehorn, løvstikke, gulerødder, pastinak, løg) soja sauce, gurkemeje og solsikkeolie.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?