0
Provencalsk fiskefad bagt med mørksej, ris og mozzarella

Provencalsk fiskefad bagt med mørksej, ris og mozzarella

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Mørksej, Selleri, Soya, Mælk

Fremgangsmåde

Tomatsauce: Skær aubergine og squash i små tern (på størrelse med majskorn). Hak løg, hvidløg og timian (gem lidt timian til pynt). Sauter løg, hvidløg og timian i olie ved medium varme i en dyb pande eller gryde, til løgene bliver blanke og bløde. Tilsæt aubergine og squash, og steg med ved høj varme et par minutter. Tilsæt hakkede tomater og lad det hele koge sammen. Smag til med salt og peber.

Ris: Kom risene i en sigte, og skyl dem grundigt under rindende vand i 2-3 minutter. Kog 3 dl vand (pr. pose ris) op med 1 tsk. salt. Tilsæt de skyllede og drænede ris, og når vandet igen koger, røres en gang i risene, og der skrues ned, så de netop simrer (2-3 stykker). Kog risene under låg i ca. 10-12 minutter, til alt vandet er optaget i risene. Sluk, og lad risene hvile under låg i 10-12 minutter. Slå dem løse med en gaffel og server straks.

Fiskefad: Dup fisken tør, drys den med fish rub på begge sider, og læg den i et ildfast fad. Dæk fisken med den varme tomatblanding, og sæt den i ovnen ved 200 grader i 10 minutter.

Mozzarella: Skær osten i små tern og kom dem i en skål. Krydr med friskkværnet peber og evt. lidt god olivenolie.

Anretning: Sæt fiskefadet på bordet sammen med ris, og lad hver person tage selv.

Bonusinfo

Mediterranean fish rub indeholder:

Fennikel, koriander, citronskal, timian, hvidløg, sort og rosa peber samt urteboullion*.
Alle ingredienser er økologiske.

*ASAs urtebouillon er vegetarisk og glutenfri. Den indeholder havsalt, maltodextrin, gærekstrakt, grøntsager og urter 7,8% (porre, persille, selleri, bukkehorn, løvstikke, gulerødder, pastinak, løg) soja sauce, gurkemeje og solsikkeolie.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?