Dette er en ærkeklassisk og fantastisk lækker simpel opskrift på galiciske blæksprutter med kartofler. Dette er en god starteropskrift, og hvis du aldrig har fået denne ret, er du virkelig gået glip af en af de mest traditionelle galiciske opskrifter. Enhver der besøger Galicien vil typisk få denne ret serveret som en tapas på en bar eller en restaurant, eller ligefrem fra et gadekøkken.
VIGTIGT! Kog blæksprutten i god tid før du skal lave retten - gerne dagen før!
Se kogevejledning her > Kogning af 8-armet blæksprutte
Skær de kogte blækspruttearme i ca. ½ cm brede skiver og skær også hovedet i små stykker. Kog gode kartofler møre i rigeligt med salt og lad dem køle lidt ned. Skær kartoflerne i skiver og kom dem i bunden af et fad. Kom skiver af kogt blæksprutte ovenpå, drys med god flagesalt og de 2 slags paprika, citronsaft samt friskkværnet sort peber. Til sidst stænkes med generøse mængder af den bedste olivenolie du kan opdrive!
Så simpelt kan det være; smukke blæksprutter og kartofler badet i god olivenolie og krydderier... Yummy! Nyd det, og spis godt brød til.
- og prøv at drikke et glas iskold tør fino eller manzanilla sherry dertil, uha uha dét er godt!
Piment Espelette er det eneste AOC/DOP certificerede krydderi i Frankrig og har noget nær kultstatus i gourmet verdenen. Det er en ekstremt elegant, pikant og middelstærk paprika i flager med letrøget note, som produceres i den franske del af Baskerlandet i det sydlige Frankrig tæt ved Pyrenæerne. Det er en semi-mild chili, der svarer til en middelstærk paprika i flager. Piment d'Espelette har noter af røg, og er et populært krydderi i det franske og nordspanske køkken.
Afdæmpet, men intens i smagen. Ideelt hvis du vil introduceres blidt til røget paprika og opdage kvaliteterne ved dette fantastiske krydderi. Det kan anbefales til både fisk, supper og risretter. Brug det, hvis din ret trænger til noget særligt ekstra.
Kundekommentarer ()