0

[punktform] Cornflakes-stegt kylling med cajun style majskolber og fritter

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
40 minutter
Opskriftstype:
Fjerkræ

Sprød kylling og krydrede majs – klassikere med et twist
Saftig ovnbagt kylling med knasende cornflakespanering serveret med hjemmelavede fritter og grillede majskolber med cajunsmag. En enkel, men smagfuld hverdagsret med masser af tekstur og varme krydderier.

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med
  • Start med at skylle grønt, frugt og krydderurter.
  • Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager.
  • Find alle ingredienser og redskaber frem.

Fritter

  • Skræl kartoflerne og skær dem i tykke fritter.

  • Kog dem i en gryde med godt saltet vand i 5-7 min.

  • Dryp af i en sigte, og kom dem i en skål.

  • Vend med salt og lidt god olivenolie.

  • Fordel på en bageplade med bagepapir og bag i ovn ved 200 grader i ca. 30-35 min., til de er sprøde og gyldne.

  • Drys med lidt ekstra salt ved servering.

Cornflakes-stegt kylling

  • Skær kyllingen i store strimler.

  • Krydr med salt og southern fried chicken spices.

  • Vend først i mel, så i sammenpisket æg (eller mel og vand), og derefter i knuste cornflakes.

  • Læg kyllingen på en bageplade med bagepapir.

  • Bag i ovn ved 200 grader i ca. 20-25 min., til den er gylden og gennemstegt.

  • Krydr med lidt ekstra salt.

Cajun style majskolber

  • Skær majsene i halve eller 3 dele, alt efter størrelse.

  • Kog majsene i godt saltet vand i 5-7 minutter, til de er møre.

  • Hæld vandet fra, og lad majsene dryppe af.

  • Smelt smør i en pande og tilsæt cajunkrydderi.

  • Vend de kogte majskolber i smørret, og lad dem stege kort, indtil de er let karamelliserede og dækker af krydderiet.

40 min.
Anretning
  • Anret som vist på billedet.

  • Servér ovnbagte fritter og majskolber ved siden af.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Southern fried chicken spices indeholder:

27% paprika, 20% hvid peber, 13% hvidløgspulver, 6% stødt ingefær, 7% sennepsfrø, 7% løgpulver, 6% sellerisalt, 4% salt, 4% basilikum, 4% timian, 2% oregano.

Bonusinfo

Cajun krydderiet indeholder:

20% Spidskommen, 20% sød paprika, 10% hvidløgspulver, 10% cayenne, 10% sort peber, 10% timian, 10% sennepskorn, 5% oregano og 5% havsalt

Cajun har sit navn fra Cajun-folket i Lousiana, der er efterkommere af franske kolonister, der blev fordrevet fra Acadienne i Canada af englænderne i 1775.