Sprød kylling og krydrede majs – klassikere med et twist
Saftig ovnbagt kylling med knasende cornflakespanering serveret med hjemmelavede fritter og grillede majskolber med cajunsmag. En enkel, men smagfuld hverdagsret med masser af tekstur og varme krydderier.
Fritter
Skræl kartoflerne og skær dem i tykke fritter.
Kog dem i en gryde med godt saltet vand i 5-7 min.
Dryp af i en sigte, og kom dem i en skål.
Vend med salt og lidt god olivenolie.
Fordel på en bageplade med bagepapir og bag i ovn ved 200 grader i ca. 30-35 min., til de er sprøde og gyldne.
Drys med lidt ekstra salt ved servering.
Cornflakes-stegt kylling
Skær kyllingen i store strimler.
Krydr med salt og southern fried chicken spices.
Vend først i mel, så i sammenpisket æg (eller mel og vand), og derefter i knuste cornflakes.
Læg kyllingen på en bageplade med bagepapir.
Bag i ovn ved 200 grader i ca. 20-25 min., til den er gylden og gennemstegt.
Krydr med lidt ekstra salt.
Cajun style majskolber
Skær majsene i halve eller 3 dele, alt efter størrelse.
Kog majsene i godt saltet vand i 5-7 minutter, til de er møre.
Hæld vandet fra, og lad majsene dryppe af.
Smelt smør i en pande og tilsæt cajunkrydderi.
Vend de kogte majskolber i smørret, og lad dem stege kort, indtil de er let karamelliserede og dækker af krydderiet.
Anret som vist på billedet.
Servér ovnbagte fritter og majskolber ved siden af.
Southern fried chicken spices indeholder:
27% paprika, 20% hvid peber, 13% hvidløgspulver, 6% stødt ingefær, 7% sennepsfrø, 7% løgpulver, 6% sellerisalt, 4% salt, 4% basilikum, 4% timian, 2% oregano.
Cajun krydderiet indeholder:
20% Spidskommen, 20% sød paprika, 10% hvidløgspulver, 10% cayenne, 10% sort peber, 10% timian, 10% sennepskorn, 5% oregano og 5% havsalt
Cajun har sit navn fra Cajun-folket i Lousiana, der er efterkommere af franske kolonister, der blev fordrevet fra Acadienne i Canada af englænderne i 1775.
Kommentarer og forslag til opskriften