En quesadilla er en tortilla, oftest en hvedemels-tortilla, men ofte også en majstortilla, som er fyldt med ost og derefter grillet eller stegt.
Kog risene efter anvisning på posen.
Dræn, og skyl kidneybønnerne i en sigte.
Skyl koriander, pluk bladene fra, og kom dem i iskoldt vand.
Fjern og kasser evt. de yderste blade på spidskålen, og snit det derefter i så tynde strimler du kan. Brug gerne et mandolinjern.
Hak koriander stilkene fint.
Steg det hakkede kød i lidt neutral olie på en brandvarm pande i et par minutter, til det er godt brunet af.
Kom halvdelen af det snittede kål ved, og steg det med et par minutter.
Kom de drænede og skyllede bønner ved.
Kom cajunkrydderiet i (pas på, det er stærkt, så prøv dig frem til din ønskede styrke).
Kom de hakkede korianderstilke på, og rist dem med i 1 minut.
Knug mozzarellaen tør, og del den i små bidder.
Tør panden, hvorpå du stegte kødet, med lidt køkkenrulle, og kom lidt olivenolie på.
Kom en tortilla på panden, og lad den stå på 2/3 styrke.
Fordel små stykker mozarella ovenpå tortillaen.
Steg den i et minuts tid, og kom det stegte kød og kål på. Læg derefter endnu en tortilla på.
Lad quesadillaen stege på den ene side, til mozzarellaen smelter, mens du presser den let sammen med en paletkniv.
Vend quesadillaen, når det er muligt, og steg på den anden side, til den også er sprød på denne side. Tilføj evt. lidt ekstra olivenolie.
Gentag dette, til du har brugt alle tortillas og alt fyld. Hold evt. de første lune i en ovn, indtil alle er færdige.
Skær derefter de færdige quesadillas ud i passende trekanter, og drys med plukkede korianderblade.
Som vist med plukket koriander og yoghurt, og evt. drysset med ekstra cajunkrydderi. Server det sidste spidskål, ris og limebåde til.
Tlayuda kaldes i folkemunde (uden for Mexico) for "mexicanske pizzaer". Og det er egentlig forståeligt nok, for en tlayuda er i grove træk, at en dej rulles fladt ud, og toppes med fx ost, bønner, kød og salat.
Præcis som med pizza findes der et utal af mere eller mindre autentiske variationer.
Vi bruger kun autentiske Tlayuda på 100% mexicansk nixtamaliseret masa harina!Cajun krydderiet indeholder:
20% Spidskommen, 20% sød paprika, 10% hvidløgspulver, 10% cayenne, 10% sort peber, 10% timian, 10% sennepskorn, 5% oregano og 5% havsalt
Cajun har sit navn fra Cajun-folket i Lousiana, der er efterkommere af franske kolonister, der blev fordrevet fra Acadienne i Canada af englænderne i 1775.
Kommentarer og forslag til opskriften