0
Quesabirria med mør okse og avokado
Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
45 minutter
Opskriftstype:
Mexicansk
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

oksekød a la sous videMexicansk Pozole krydderi
1 min.
Quesabirria stuvning

Åbn posen med oksekød, pas på fond og fedtstof ikke løber ud. Kom det hele (incl. fond og fedt) i en gryde sammen med  ca 0,5 dl vand og kog igennem under låg, til det er gennemvarmt. Krydr med krydderiblandingen. Kog ind, til fonden og væden er fordampet, og kødet nærmest steger i det fedtstof, der er tilbage. Pluk/riv kødet i strimler lidt ligesom til pulled pork. Krydr med salt. 

Queso FrescoMajstortillas - nixtamal
20 min.
Saml og tilbered quesabirria tacos

Tænd ovnen på 125 grader.

Dyp den ene side af en majstortilla i stuvningen, og læg den fedtede side nedad på en opvarmet pande med lidt neutral olie. Top tortillaen med lidt smuldret ost. Læg nu en smule quesabirria stuvning ovenpå, og den ene side foldes over på den anden.
Steg på begge sider, indtil de er sprøde og gyldne. 

Tag tacoen af panden, og læg den på et fad. Gentag med de resterende tacos, mens du holder de første lune i en 125 grader varm ovn. 

avokadokorianderløglimehovedsalat
35 min.
Tilbehør

Lav små skåle med fintskåret løg, tern af avokado (vendt med lidt limesaft), plukket koriander, plukket salat og limebåde. 

45 min.
Anretning

Som vist. Sæt skålene på bordet. 

Bonusinfo

Mexicansk Pozole krydderi indeholder:

40% spidskommen, 15% oregano (Mexicansk), 10% guajillo chili, 10% ancho chili, 10% pasilla chili, 10% sort peber, 5% laurbærblade.

Bonusinfo

Vi bruger kun autentiske tortillas100% mexicansk nixtamaliseret masa harina!
 
Det afgørende for en god masa til tortilla er nemlig nixtamalisering. En ældgammel proces, hvor man koger tørrede majskerner i vand med en 1 procent opløsning af læsket kalk.
 
Dette er en metode benyttet i årtusinder af mayaerne og aztekerne der brugte og fortsat bruger læsket kalk til blødgøring af majs, en metode som kaldes nixtamalisering. Ved denne metode koges majsen i en opløsning af læsket kalk, hvorved den hårde ydre skal og hemicellulosen, som binder cellerne sammen, nedbrydes, så majsen nemmere kan formales og desuden får forbedrede ernæringsmæssige egenskaber.
 
Tortillas har været den vigtigste spise for fattige mexicanske bønder i årtusinder, hvor den læskede kalk får nogle helt andre og sundere næringsstoffer frem i majsen og samtidigt gør majskornene til at arbejde med. En masa-dej skal være elastisk, og det er kun muligt gennem nixtamalisering, som mayaerne og aztekerne skabte ved at tilsætte læsket kalk.
 
Der er masser af smag – overraskende meget faktisk ift. at vores tortillas kun indeholder majsmel, (specialimporteret masa harina fra Mexico) vand og salt – men der er en verden til forskel fra de pandekager man kan købe i supermarkedet og som oftest er baseret på hvede eller en blanding af hvede og majs.
Her er der nemlig en en dejlig autentisk smag af majs, og det betyder samtidig også at man kan krydre sine Tlayuda, Tortillas, Taco, Tostada, Enchilada, Fajita og Burrito og få masser af modspil fra selve tortillaen.
 
En anden fordel ved majsmel fremfor hvedemel er, at man oftest vil opleve en helt anden og behageligere mæthedsfornemmelse med rigtige majstortillas. De er meget alsidige – og så smager de altså bare bedre end en helt almindelig tortilla produceret på hvedemel. Det mener vi ihvertfald!
 
Bonusinfo:
Læsket kalk, kulekalk, tørlæsket kalk, calciumhydroxid eller kalciumhydroxid, Ca(OH)₂, er den kemiske forbindelse, der dannes, når man læsker brændt kalk ved at tilføre vand. Den brændte kalk bliver fremstillet ved at opvarme kalk, indtil al CO₂ er afgivet.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?