0
Quesadillas med cajunstegt oksekød og spidskål

Quesadillas med cajunstegt oksekød og spidskål

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Fremgang:

Start med at læse hele opskriften grundigt igennem først.

 1. Skyl risblandingen i en sigte i koldt vand. Kog den skyllede risblanding i rigeligt (4 x risenes volumen) letsaltet vand i 30-35 minutter under låg. Kom den kogte risblanding i en sigte og lad den overskydende væde løbe fra. Kom den kogte risblanding tilbage i gryden eller op i en skål og løsn dem med en gaffel inden servering.
 2. Dræn, og skyl kidneybønnerne i en sigte.
 3. Skyl koriander, og pluk bladene fra, og kom det i iskoldt vand.
 4. Fjern og kasser evt. de yderste blade på spidskålet og snit det derefter i så tynde strimler du kan – brug evt. et mandolinjern
 5. Hak korianderstilkene fint.
 6. Steg det hakkede kød i lidt neutral olie på en brandvarm pande i et par minutter til det er godt brunet af.
 7. Kom halvdelen af det snittede kål ved og steg det med et par minutter
 8. Kom de drænede og skyllede bønner ved.
 9. Kom cajunkrydderierne i (pas på det er stærkt – prøv dig frem til din ønskede styrke!)
 10. Kom de hakkede korianderstilke på, og rist med i 1 minut.
 11. Knug mozzarellaen tør og del den i små bidder.
 12. Tør panden, hvorpå du stegte kødet, af med lidt køkkenrulle, og kom derefter lidt olivenolie på.
 13. Kom en tortilla på panden og lad den stå på 2/3 styrke.
 14. Fordel små stykker mozarella på tortillaen.
 15. Steg den i et minuts tid, og kom det stegte kød og kål på. Læg derefter endnu en tortilla på.
 16. Lad quesadillaen stege på den ene side, til mozarellaen smelter, mens du presser den let sammen med en paletkniv.
 17. Vend quesadillaen, når det er muligt, og steg på den anden side, til den også er sprød på denne side.
 18. Gentag dette, til du har brugt alle tortillas og fyld - hold evt. de første lune i en ovn indtil de alle er færdige!
 19. Skær derefter de færdige quesadillas ud i passende trekanter, og drys med de plukkede korianderblade.
 20. Rør en dressing af lige dele limesaft og rørsukker samt revet limeskal.
 21. Vend den kogte ris og linsemix med det sidste snittede spidskål og ovenstående dressing.

Cajun krydderiet indeholder: Spidskommen, sød paprika, hvidløg, cayenne, sort peber, timian, sennepskorn, oregano og havsalt.

Anretning:

Som vist med plukket koriander og evt. drysset med ekstra cajunkrydderi. Server ris og linsemix og kålsalat i en skål ved siden af

Bonusinfo

Tlayuda kaldes i folkemunde (uden for Mexico) for "mexicanske pizzaer". Og det er egentlig forståeligt nok, for en tlayuda er i grove træk, at en dej rulles fladt ud, og toppes med fx ost, bønner, kød og salat.

Præcis som med pizza findes der et utal af mere eller mindre autentiske variationer. 

Vi bruger kun autentiske Tlayuda  100% mexicansk nixtamaliseret masa harina!
 
Det afgørende for en god masa til tortilla er nemlig nixtamalisering. En ældgammel proces, hvor man koger tørrede majskerner i vand med en 1 procent opløsning af læsket kalk.
 
Dette er en metode benyttet i årtusinder af mayaerne og aztekerne der brugte og fortsat bruger læsket kalk til blødgøring af majs, en metode som kaldes nixtamalisering. Ved denne metode koges majsen i en opløsning af læsket kalk, hvorved den hårde ydre skal og hemicellulosen, som binder cellerne sammen, nedbrydes, så majsen nemmere kan formales og desuden får forbedrede ernæringsmæssige egenskaber.
 
Tortillas har været den vigtigste spise for fattige mexicanske bønder i årtusinder, hvor den læskede kalk får nogle helt andre og sundere næringsstoffer frem i majsen og samtidigt gør majskornene til at arbejde med. En masa-dej skal være elastisk, og det er kun muligt gennem nixtamalisering, som mayaerne og aztekerne skabte ved at tilsætte læsket kalk.
 
Der er masser af smag – overraskende meget faktisk ift. at vores tortillas kun indeholder majsmel, (specialimporteret masa harina fra Mexico) vand og salt – men der er en verden til forskel fra de pandekager man kan købe i supermarkedet og som oftest er baseret på hvede eller en blanding af hvede og majs.
Her er der nemlig en en dejlig autentisk smag af majs, og det betyder samtidig også at man kan krydre sine Tlayuda, Tortillas, Taco, Tostada, Enchilada, Fajita og Burrito og få masser af modspil fra selve tortillaen.
 
En anden fordel ved majsmel fremfor hvedemel er, at man oftest vil opleve en helt anden og behageligere mæthedsfornemmelse med rigtige majstortillas. De er meget alsidige – og så smager de altså bare bedre end en helt almindelig tortilla produceret på hvedemel. Det mener vi ihvertfald!
 
Bonusinfo:
Læsket kalk, kulekalk, tørlæsket kalk, calciumhydroxid eller kalciumhydroxid, Ca(OH)₂, er den kemiske forbindelse, der dannes, når man læsker brændt kalk ved at tilføre vand. Den brændte kalk bliver fremstillet ved at opvarme kalk, indtil al CO₂ er afgivet.

Bonusinfo

Cajun krydderiet indeholder:

20% Spidskommen, 20% sød paprika, 10% hvidløgspulver, 10% cayenne, 10% sort peber, 10% timian, 10% sennepskorn, 5% oregano og 5% havsalt

Cajun har sit navn fra Cajun-folket i Lousiana, der er efterkommere af franske kolonister, der blev fordrevet fra Acadienne i Canada af englænderne i 1775.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?