En quesadilla er en tortilla, oftest en hvedemels-tortilla, men ofte også en majstortilla, som er fyldt med ost og derefter grillet eller stegt.
Skyl risene grundigt i rigeligt koldt vand. Hæld dem i en gryde, og rør rundt med en ske eller med hånden. Kassér derefter vandet, der er blevet hvidt. Gentag, indtil vandet er klart.
Kog rigeligt vand (som når du koger pasta) op med lidt salt i. Kom ris i, når vandet koger. Sæt låg på, bring tilbage i kog, og skru ned, så risene netop koger! Sæt uret, tik, tak - efter 9 min. hældes vandet fra. På med låget igen, skru ned på 1, og lad risene trække 5-10 min.
Dræn, og skyl kidneybønnerne i en sigte.
Skyl koriander, pluk bladene fra, og kom dem i iskoldt vand.
Fjern og kasser evt. de yderste blade på spidskålen, og snit den derefter i så tynde strimler du kan. Brug gerne et mandolinjern.
Hak koriander stilkene fint.
Steg det hakkede kød i lidt neutral olie på en brandvarm pande i et par minutter, til det er godt brunet af.
Kom halvdelen af det snittede kål ved, og steg det med et par minutter.
Kom de drænede og skyllede bønner ved.
Kom krydderiet i (pas på, det er stærkt, så prøv dig frem til din ønskede styrke). (gem mindst 1/3 til spicy mexi-guf)
Kom de hakkede korianderstilke på, og rist dem med i 1 minut. Smag til med salt og peber.
Smuldr osten.
Tør panden, hvorpå du stegte kødet, med lidt køkkenrulle, og kom lidt olivenolie på.
Kom en tortilla på panden, og lad den stå på 2/3 styrke.
Fordel små stykker ost ovenpå tortillaen.
Steg den i et minuts tid, og kom det stegte kød og kål på. Læg derefter endnu en tortilla på.
Lad quesadillaen stege på den ene side, til osten smelter, mens du presser den let sammen med en paletkniv.
Vend quesadillaen, når det er muligt, og steg på den anden side, til den også er sprød på denne side. Tilføj evt. lidt ekstra olivenolie.
Gentag dette, til du har brugt alle tortillas og alt fyld. Hold evt. de første lune i ovnen, indtil alle er færdige.
Skær derefter de færdige quesadillas ud i passende trekanter, og drys med plukkede korianderblade.
Rør yoghurt, det sidste krydderi og lidt limesaft sammen. Smag til med salt og sukker.
Som vist med plukket koriander og spicy mexi-guf. Server det sidste spidskål, ris og limebåde til.
Mexicansk krydderiblanding indeholder:
35% spidskommen 10% paprika, 10% chipotle chili, 10% oregano, 10% sort peber, 10% ancho mulato chili, 5% pasilla chili, 5% løgpulver, 5% hvidløgspulver
Kommentarer og forslag til opskriften