En quesadilla er en tortilla, oftest en hvedemels-tortilla, men ofte også en majstortilla, som er fyldt med ost og derefter grillet eller stegt.
Kog risene efter anvisning på posen.
Dræn, og skyl kidneybønnerne i en sigte.
Skyl koriander, pluk bladene fra, og kom dem i iskoldt vand.
Fjern og kasser evt. de yderste blade på spidskålen, og snit den derefter i så tynde strimler du kan. Brug gerne et mandolinjern.
Hak koriander stilkene fint.
Steg det hakkede kød i lidt neutral olie på en brandvarm pande i et par minutter, til det er godt brunet af.
Kom halvdelen af det snittede kål ved, og steg det med et par minutter.
Kom de drænede og skyllede bønner ved.
Kom krydderiet i (pas på, det er stærkt, så prøv dig frem til din ønskede styrke).
Kom de hakkede korianderstilke på, og rist dem med i 1 minut. Smag til med salt og peber.
Smuldr osten.
Tør panden, hvorpå du stegte kødet, med lidt køkkenrulle, og kom lidt olivenolie på.
Kom en tortilla på panden, og lad den stå på 2/3 styrke.
Fordel små stykker ost ovenpå tortillaen.
Steg den i et minuts tid, og kom det stegte kød og kål på. Læg derefter endnu en tortilla på.
Lad quesadillaen stege på den ene side, til osten smelter, mens du presser den let sammen med en paletkniv.
Vend quesadillaen, når det er muligt, og steg på den anden side, til den også er sprød på denne side. Tilføj evt. lidt ekstra olivenolie.
Gentag dette, til du har brugt alle tortillas og alt fyld. Hold evt. de første lune i ovnen, indtil alle er færdige.
Skær derefter de færdige quesadillas ud i passende trekanter, og drys med plukkede korianderblade.
Som vist med plukket koriander og yoghurt, og evt. drysset med ekstra krydderi. Server det sidste spidskål, ris og limebåde til.
Mexicansk krydderiblanding indeholder:
35% spidskommen 10% paprikaflager, 10% chipotle chili, 10% oregano, 10% sort peber, 10% hvidløgspulver, 5% løgpulver, 5% cayenne, 5% røget stærk paprika
Kundekommentarer ()