0
Quesadillas med spidskålssalat og søde kartofler

Quesadillas med spidskålssalat og søde kartofler

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
søde kartofler
1 min.
Søde kartofler

Start med at tænde ovnen på 200 grader varmluft.

Skrub de søde kartofler grundigt - du behøver ikke at skrælle dem - og skær dem i tynde skiver på ca. 0,5 cm's tykkelse.

Vend kartoffelskiverne med lidt olivenolie og salt. Bred dem ud på en bradepande med bagepapir, og bag dem i ovnen i ca. 20 min., til de er møre.

spidskålcreme fraiche 18%limefennikel med topkoriandergrøn chili
5 min.
Grønt

Skyl fennikel og spidskål.

Skær spidskålet i tykke strimler og fennikelen lidt tyndere. Hak korianderen groft med en skarp kniv - både stilke og blade. Vend kål, fennikel og koriander sammen i en skål.

Kom creme fraichen op i en skål, og fortynd den med godt med limesaft. Den skal være godt syrlig. Krydr med lidt salt og godt med friskkværnet, sort peber.

Skyl den grønne chili, og snit den tyndt.

Majs tortillas – Tlayudafarmhouse cheddargrøn chili
20 min.
Quesadillas

Læg en pandekage på mellemvarm pande og fordel kartoffelskiverne ud på. Riv godt med ost henover, og krydr med grøn chili efter smag. Husk at lidt varme klæder den fede ost godt, så vær ikke for tilbageholden.

Læg en pandekage ovenpå og steg ved mellem varme, til osten er smeltet. Ca. 3-4 min. Vend derefter forsigtigt over på den anden side, og steg i yderligere 3-4 min. 

Bemærk, at hvis du laver mad til 3-4 kuverter, kan du også bage quesadillaerne i ovnen i ca. 10 min.

35 min.
Anretning

Skær quesadillaerne i kvarte. Anret dem sammen med spidskålsalat og creme fraiche.

Velbekomme!

Bonusinfo

Tlayuda kaldes i folkemunde (uden for Mexico) for "mexicanske pizzaer". Og det er egentlig forståeligt nok, for en tlayuda er i grove træk, at en dej rulles fladt ud, og toppes med fx ost, bønner, kød og salat.

Præcis som med pizza findes der et utal af mere eller mindre autentiske variationer. 

Vi bruger kun autentiske Tlayuda  100% mexicansk nixtamaliseret masa harina!
 
Det afgørende for en god masa til tortilla er nemlig nixtamalisering. En ældgammel proces, hvor man koger tørrede majskerner i vand med en 1 procent opløsning af læsket kalk.
 
Dette er en metode benyttet i årtusinder af mayaerne og aztekerne der brugte og fortsat bruger læsket kalk til blødgøring af majs, en metode som kaldes nixtamalisering. Ved denne metode koges majsen i en opløsning af læsket kalk, hvorved den hårde ydre skal og hemicellulosen, som binder cellerne sammen, nedbrydes, så majsen nemmere kan formales og desuden får forbedrede ernæringsmæssige egenskaber.
 
Tortillas har været den vigtigste spise for fattige mexicanske bønder i årtusinder, hvor den læskede kalk får nogle helt andre og sundere næringsstoffer frem i majsen og samtidigt gør majskornene til at arbejde med. En masa-dej skal være elastisk, og det er kun muligt gennem nixtamalisering, som mayaerne og aztekerne skabte ved at tilsætte læsket kalk.
 
Der er masser af smag – overraskende meget faktisk ift. at vores tortillas kun indeholder majsmel, (specialimporteret masa harina fra Mexico) vand og salt – men der er en verden til forskel fra de pandekager man kan købe i supermarkedet og som oftest er baseret på hvede eller en blanding af hvede og majs.
Her er der nemlig en en dejlig autentisk smag af majs, og det betyder samtidig også at man kan krydre sine Tlayuda, Tortillas, Taco, Tostada, Enchilada, Fajita og Burrito og få masser af modspil fra selve tortillaen.
 
En anden fordel ved majsmel fremfor hvedemel er, at man oftest vil opleve en helt anden og behageligere mæthedsfornemmelse med rigtige majstortillas. De er meget alsidige – og så smager de altså bare bedre end en helt almindelig tortilla produceret på hvedemel. Det mener vi ihvertfald!
 
Bonusinfo:
Læsket kalk, kulekalk, tørlæsket kalk, calciumhydroxid eller kalciumhydroxid, Ca(OH)₂, er den kemiske forbindelse, der dannes, når man læsker brændt kalk ved at tilføre vand. Den brændte kalk bliver fremstillet ved at opvarme kalk, indtil al CO₂ er afgivet.

Bonusinfo

Farmhouse cheddar er fremstillet af økologisk komælk fra Summeset i England. Osten fremstilles på samme gård, som køerne malkes, hvilket kaldes Single Farmhouse cheese. Når ostemassen er klar presses det i karet, og henlægger til efter syrning indtil den er klar til opskæring i små stykker, der saltes og presses ved meget højt tryk, hvorefter den lagres. En fantastisk autentisk ost der er milevidt fra de mange standardvarer du finder på cheddar-hylderne i dagligvarehandlen! 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?