0
Quesadillas med stegt gris, bønner, rejer og queso fresco

Quesadillas med stegt gris, bønner, rejer og queso fresco

Hovedingrediens:
Skaldyr
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Mexicansk
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

En quesadilla er en tortilla, oftest en hvedemels-tortilla, men ofte også en majstortilla, som er fyldt med ost og derefter grillet eller stegt.

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

rødt spidskålrøde kidneybønnerSkagenfood håndpillede rejerkoriander
1 min.
Forberedelse:

Dræn rejerne i en sigte, og kom dem i en skål. Dræn og skyl kidneybønnerne i samme sigte. Skyl koriander, pluk bladene fra, og kom dem i iskoldt vand. Hak korianderstilkene fint. Snit kålen, så fint du kan. 

hakket grisekødSkagenfood håndpillede rejerMexicansk krydderiblanding (stærk)røde kidneybønnerkoriander
5 min.
Fyld:

Steg det hakkede grisekød i lidt neutral olie på en brandvarm pande i et par minutter. Kom halvdelen af kålen ved sammen med de drænede og skyllede bønner. Kom krydderierne (gem en smule til pynt) og de hakkede korianderstilke på, og rist med i 1 minut. Sluk for blusset, kom det hele i en skål, og lad det køle lidt af.

15 min.
Quesadillas

Vend de afdryppede rejer samt lidt limesaft sammen med det stegte svinekød. Smag til med salt og peber.

Smuldr osten i små bidder.

Tør panden, hvorpå du stegte kødet, med lidt køkkenrulle, og kom lidt olivenolie på. Kom en tortilla på panden, og lad den stå på 2/3 styrke. Fordel små stykker ost på tortillaen. Steg den i et minuts tid, og kom gris og rejer på. Læg derefter endnu en tortilla på. Lad quesadillaen stege på den ene side, mens du presser den let sammen med en paletkniv.

Vend quesadillaen, når det er muligt, og steg på den anden side, til den også er sprød på denne side. Gentag dette, til du har brugt alle tortillas og fyld. Hold evt. de første lune i en ovn, indtil de alle er færdige.

korianderMexicansk krydderiblanding (stærk)
30 min.
Anretning:

Som vist på billedet. Skær de færdige quesadillas ud i passende trekanter, og drys med de plukkede korianderblade og evt. drysset med ekstra krydderiblanding.

Bonusinfo

Vores udvalgte rejer er fanget i Ishavet i det Nordatlantiske område omkring Grønland og Canada. De koges direkte på havet, og fryses straks derefter ind. Efterfølgende bliver de håndpillet, for så at blive lagt i lage. Kvalitet, der bare smager godt! 

Rejerne er bæredygtigt fanget og MSC certificerede.

Bonusinfo

Vi bruger kun autentiske tortillas100% mexicansk nixtamaliseret masa harina!
 
Det afgørende for en god masa til tortilla er nemlig nixtamalisering. En ældgammel proces, hvor man koger tørrede majskerner i vand med en 1 procent opløsning af læsket kalk.
 
Dette er en metode benyttet i årtusinder af mayaerne og aztekerne der brugte og fortsat bruger læsket kalk til blødgøring af majs, en metode som kaldes nixtamalisering. Ved denne metode koges majsen i en opløsning af læsket kalk, hvorved den hårde ydre skal og hemicellulosen, som binder cellerne sammen, nedbrydes, så majsen nemmere kan formales og desuden får forbedrede ernæringsmæssige egenskaber.
 
Tortillas har været den vigtigste spise for fattige mexicanske bønder i årtusinder, hvor den læskede kalk får nogle helt andre og sundere næringsstoffer frem i majsen og samtidigt gør majskornene til at arbejde med. En masa-dej skal være elastisk, og det er kun muligt gennem nixtamalisering, som mayaerne og aztekerne skabte ved at tilsætte læsket kalk.
 
Der er masser af smag – overraskende meget faktisk ift. at vores tortillas kun indeholder majsmel, (specialimporteret masa harina fra Mexico) vand og salt – men der er en verden til forskel fra de pandekager man kan købe i supermarkedet og som oftest er baseret på hvede eller en blanding af hvede og majs.
Her er der nemlig en en dejlig autentisk smag af majs, og det betyder samtidig også at man kan krydre sine Tlayuda, Tortillas, Taco, Tostada, Enchilada, Fajita og Burrito og få masser af modspil fra selve tortillaen.
 
En anden fordel ved majsmel fremfor hvedemel er, at man oftest vil opleve en helt anden og behageligere mæthedsfornemmelse med rigtige majstortillas. De er meget alsidige – og så smager de altså bare bedre end en helt almindelig tortilla produceret på hvedemel. Det mener vi ihvertfald!
 
Bonusinfo:
Læsket kalk, kulekalk, tørlæsket kalk, calciumhydroxid eller kalciumhydroxid, Ca(OH)₂, er den kemiske forbindelse, der dannes, når man læsker brændt kalk ved at tilføre vand. Den brændte kalk bliver fremstillet ved at opvarme kalk, indtil al CO₂ er afgivet.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?