0
Quesadillas surf & turf style med fajitastegt gris og rejer.

Quesadillas surf & turf style med fajitastegt gris og rejer.

Hovedingrediens:
Skaldyr
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

En quesadilla er en tortilla, oftest en hvedemels-tortilla, men ofte også en majstortilla, som er fyldt med ost og derefter grillet eller stegt.

Fremgangsmåde

Start med at læse hele opskriften grundigt igennem først.

1. Kog risene efter anvisning på posen.

2. Dræn rejerne i en sigte, og kom dem i en skål.

3. Dræn, og skyl kidneybønnerne i samme sigte.

4. Skyl koriander, og pluk bladene fra, og kom det i iskoldt vand.

5. Hak korianderstilkene fint.

6. Steg det hakkede grisekød i lidt neutral olie på en brandvarm pande i et par minutter.

7. Kom de drænede og skyllede bønner ved.

8. Kom fajitakrydderierne (gem en smule til pynt)og de hakkede korianderstilke på, og rist med i 1 minut.

9. Sluk for blusset, og kom det stegte kød i en skål, og lad det køle lidt af.

10. Vend de afdryppede rejer samt lidt limesaft sammen med det stegte svinekød - smag til med salt

og peber.

11. Del mozzarellaen i små bidder.

12. Tør panden, hvorpå du stegte kødet, med lidt køkkenrulle, og kom lidt olivenolie på.

13. Kom en tortilla på panden og lad den stå på 2/3 styrke.

14. Fordel små stykker mozarella på tortillaen.

15. Steg den i et minuts tid, og kom gris og rejer på. Læg derefter endnu en tortilla på.

16. Lad quesadillaen stege på den ene side, til mozarellaen smelter, mens du presser den let sammen med en paletkniv.

17. Vend quesadillaen, når det er muligt, og steg på den anden side, til den også er sprød på denne side.

18. Gentag dette, til du har brugt alle tortillas og fyld - hold evt. de første lune i en ovn indtil de alle er færdige!

19. Skær derefter de færdige quesadillas ud i passende trekanter, og drys med de plukkede korianderblade.

20. Vend de kogte brune ris med lidt revet limeskal, lidt god olivenolie samt salt og peber.

Anretning: Som vist med masser af plukket koriander og evt. drysset med ekstra fajitakrydderi. Server de brune ris i en skål ved siden af.

Fajitakrydderi indeholder: Sød paprika, spidskommen, paprikaflager, oregano, chili, urtebouillon, hvidløg, cayennepeber og havsalt.

Bonusinfo

Tlayuda kaldes i folkemunde (uden for Mexico) for "mexicanske pizzaer". Og det er egentlig forståeligt nok, for en tlayuda er i grove træk, at en dej rulles fladt ud, og toppes med fx ost, bønner, kød og salat.

Præcis som med pizza findes der et utal af mere eller mindre autentiske variationer. 

Vi bruger kun autentiske Tlayuda  100% mexicansk nixtamaliseret masa harina!
 
Det afgørende for en god masa til tortilla er nemlig nixtamalisering. En ældgammel proces, hvor man koger tørrede majskerner i vand med en 1 procent opløsning af læsket kalk.
 
Dette er en metode benyttet i årtusinder af mayaerne og aztekerne der brugte og fortsat bruger læsket kalk til blødgøring af majs, en metode som kaldes nixtamalisering. Ved denne metode koges majsen i en opløsning af læsket kalk, hvorved den hårde ydre skal og hemicellulosen, som binder cellerne sammen, nedbrydes, så majsen nemmere kan formales og desuden får forbedrede ernæringsmæssige egenskaber.
 
Tortillas har været den vigtigste spise for fattige mexicanske bønder i årtusinder, hvor den læskede kalk får nogle helt andre og sundere næringsstoffer frem i majsen og samtidigt gør majskornene til at arbejde med. En masa-dej skal være elastisk, og det er kun muligt gennem nixtamalisering, som mayaerne og aztekerne skabte ved at tilsætte læsket kalk.
 
Der er masser af smag – overraskende meget faktisk ift. at vores tortillas kun indeholder majsmel, (specialimporteret masa harina fra Mexico) vand og salt – men der er en verden til forskel fra de pandekager man kan købe i supermarkedet og som oftest er baseret på hvede eller en blanding af hvede og majs.
Her er der nemlig en en dejlig autentisk smag af majs, og det betyder samtidig også at man kan krydre sine Tlayuda, Tortillas, Taco, Tostada, Enchilada, Fajita og Burrito og få masser af modspil fra selve tortillaen.
 
En anden fordel ved majsmel fremfor hvedemel er, at man oftest vil opleve en helt anden og behageligere mæthedsfornemmelse med rigtige majstortillas. De er meget alsidige – og så smager de altså bare bedre end en helt almindelig tortilla produceret på hvedemel. Det mener vi ihvertfald!
 
Bonusinfo:
Læsket kalk, kulekalk, tørlæsket kalk, calciumhydroxid eller kalciumhydroxid, Ca(OH)₂, er den kemiske forbindelse, der dannes, når man læsker brændt kalk ved at tilføre vand. Den brændte kalk bliver fremstillet ved at opvarme kalk, indtil al CO₂ er afgivet.

Bonusinfo

Fajita indeholder:

25% Sød paprika, 15% paprikaflager, 5% oregano, 15% spidskommen, 10% chili, 10% urteboullion*, 10% hvidløg, 5% cayenne og 5% havsalt. 

*ASAs urtebouillon er vegetarisk og glutenfri. Den indeholder havsalt, maltodextrin, gærekstrakt, grøntsager og urter 7,8% (porre, persille, selleri, bukkehorn, løvstikke, gulerødder, pastinak, løg) soja sauce, gurkemeje og solsikkeolie.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?