En quesadilla er en tortilla, oftest en hvedemels-tortilla, men ofte også en majstortilla, som er fyldt med ost og derefter grillet eller stegt.
Start med at læse hele opskriften grundigt igennem først.
1. Kog risene efter anvisning på posen.
2. Dræn rejerne i en sigte, og kom dem i en skål.
3. Dræn, og skyl kidneybønnerne i samme sigte.
4. Skyl koriander, og pluk bladene fra, og kom det i iskoldt vand.
5. Hak korianderstilkene fint.
6. Steg det hakkede grisekød i lidt neutral olie på en brandvarm pande i et par minutter.
7. Kom de drænede og skyllede bønner ved.
8. Kom fajitakrydderierne (gem en smule til pynt)og de hakkede korianderstilke på, og rist med i 1 minut.
9. Sluk for blusset, og kom det stegte kød i en skål, og lad det køle lidt af.
10. Vend de afdryppede rejer samt lidt limesaft sammen med det stegte svinekød - smag til med salt
og peber.
11. Del mozzarellaen i små bidder.
12. Tør panden, hvorpå du stegte kødet, med lidt køkkenrulle, og kom lidt olivenolie på.
13. Kom en tortilla på panden og lad den stå på 2/3 styrke.
14. Fordel små stykker mozarella på tortillaen.
15. Steg den i et minuts tid, og kom gris og rejer på. Læg derefter endnu en tortilla på.
16. Lad quesadillaen stege på den ene side, til mozarellaen smelter, mens du presser den let sammen med en paletkniv.
17. Vend quesadillaen, når det er muligt, og steg på den anden side, til den også er sprød på denne side.
18. Gentag dette, til du har brugt alle tortillas og fyld - hold evt. de første lune i en ovn indtil de alle er færdige!
19. Skær derefter de færdige quesadillas ud i passende trekanter, og drys med de plukkede korianderblade.
20. Vend de kogte brune ris med lidt revet limeskal, lidt god olivenolie samt salt og peber.
Anretning: Som vist med masser af plukket koriander og evt. drysset med ekstra fajitakrydderi. Server de brune ris i en skål ved siden af.
Fajitakrydderi indeholder: Sød paprika, spidskommen, paprikaflager, oregano, chili, urtebouillon, hvidløg, cayennepeber og havsalt.
Tlayuda kaldes i folkemunde (uden for Mexico) for "mexicanske pizzaer". Og det er egentlig forståeligt nok, for en tlayuda er i grove træk, at en dej rulles fladt ud, og toppes med fx ost, bønner, kød og salat.
Præcis som med pizza findes der et utal af mere eller mindre autentiske variationer.
Vi bruger kun autentiske Tlayuda på 100% mexicansk nixtamaliseret masa harina!Fajita indeholder:
25% Sød paprika, 15% paprikaflager, 5% oregano, 15% spidskommen, 10% chili, 10% urteboullion*, 10% hvidløg, 5% cayenne og 5% havsalt.
*ASAs urtebouillon er vegetarisk og glutenfri. Den indeholder havsalt, maltodextrin, gærekstrakt, grøntsager og urter 7,8% (porre, persille, selleri, bukkehorn, løvstikke, gulerødder, pastinak, løg) soja sauce, gurkemeje og solsikkeolie.
Kundekommentarer ()