Skær bacon i fine tern, og steg dem sprøde på en pande. Rens og skyl porrerne og skær dem i tynde skiver (brug kun den lyse del). Pil hvidløg og hak det helt fint. Sautér nu porrer og hvidløg blødt på panden sammen med det sprøde bacon og smør og smag til med salt og peber. Rør revet gruyére, æg, fløde og lidt revet muskatnød sammen og krydr med salt og peber. Pluk laksen i små bidder på størrelse med en 2 krone - uden skind samt den mørke bræmme der ligger langs skindet (dette kasseres). Vend forsigtigt fyldet rundt i æggemassen og kom det hele i en foret tærteform. Bag tærten i ovnen ved 150 grader i ca. 20-25 minutter.
Lad tærten hvile i 10-15 minutter og server den lun - evt. sammen med en lækker salat af brøndkarse, skalotteløg og vinaigrette.
Tærtedej:
250 g hvedemel
175 g smør
1 æg
1 tsk. salt
evt. lidt koldt vand
Hæld mel i en skål. Skær det kolde smørret ud i små tern, og arbejd dem sammen med melet, til det er homogent og grynet. Pisk ægget sammen, og arbejd det ind i dejen, indtil den er jævn og glat. Tilsæt evt. en til to spsk. kold vand hvis den er svær at få glat. Film dejen og stil dejen på køl i minimum 1 time. Rul dejen ud på en melstrøet overflade i 3-4 mm tykkelse beklæd en stor eller flere små smurte forme. Prik huller i dejen med en gaffel.
Kundekommentarer ()