Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Tænd ovnen på 220 grader varmluft.
Skrub gulerødderne og fjern toppen. Gnid dem med lidt olivenolie og salt, og bag dem hele i ovnen ca. 20 min., til de har taget godt med farve. Vend dem herefter med krydderblandingen.
Kom quinoa i en kasserolle, og dæk rigeligt med vand. Tilsæt et skud salt, kog i ca. 15 min., og lad dem derefter hvile i vandet i ca. 5 min.
Skær agurken i små tern, og vend dem i en skål med masser af limesaft og et skud groftkværnet sort peber.
Hak hvidløget fint med en kniv.
Dræn bønnerne grundigt for vand. Varm en stor pande op ved mellem varme, og tilsæt lidt olivenolie. Kom hvidløget på, og sautér 1-2 min. uden at det tager farve. Tilsæt så bønnerne, og steg under omrøring. Mos bønnerne lidt, mens du rører, så du til sidst får en grov mos. Smag til med salt.
Anret drænet quinoa i en dyb tallerken med bønnemos, syrlige agurker og bagte gulerødder ovenpå. Slut af med en god klat yoghurt ovenpå.
Mexicansk krydderiblanding indeholder:
35% spidskommen 10% paprika, 10% chipotle chili, 10% oregano, 10% sort peber, 10% ancho mulato chili, 5% pasilla chili, 5% løgpulver, 5% hvidløgspulver
Kundekommentarer ()