Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Sæt quinoaen over at koge i rigeligt vand med et skud salt.
Den skal koge ca. 15 min. under låg.
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
Skrub gulerødderne grundigt, og fjern evt. urenheder. Skær dem i grove stykker, og bred dem ud på en bageplade.
Vend med lidt olivenolie, salt og friskkværnet peber. Bag dem ca. 20-25 min. til de er møre, og har taget farve i kanterne.
Skyl tomater, skræl majroer og avokado.
Skær majroerne i helt små tern, halvér tomaterne og skær avokadoen i grove tern. Vend det hele sammen i en skål med krydderblandingen og lidt salt.
Dræn quinoaen for vand, og vend den med et godt skud olivenolie, smuldret ost, fintrevet citronskal, salt og friskkværnet peber.
Anret quinoa i bunden af en dyb tallerken med bagte gulerødder og grønt ovenpå.
Kota er fremstillet af økologisk komælk, fra Østjylland. Mælken kommer fra omkringliggende økologiske gårde, hvor køerne går frit ude og inde. Osten er en fetatype, som fremstilles i små ostekar og håndfyldes i formene og vendes, hvor håndværket spiller en vigtig rolle. Herefter saltes osten i et døgn og emballeres i sin egen saltlage. Smagen af komælk giver en frisk karakter og syre. Osten har en flot rund smag og en cremet konsistens.
Mexicansk krydderiblanding indeholder:
35% spidskommen 10% paprika, 10% chipotle chili, 10% oregano, 10% sort peber, 10% ancho mulato chili, 5% pasilla chili, 5% løgpulver, 5% hvidløgspulver
Kundekommentarer ()